avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general contabilitate covrigarie sfaturi urgent....
Discuție deschisă în Contabilitate în general

contabilitate covrigarie sfaturi urgent....

buna ziua, un client si-a deschis o covrigarie problema este ca am incercat sa tin contabilitatea k si productie cu retetar cu tot ce trebuie dar cei din magazin nu-mi pot da o evidenta clara a tot ce vand. pot sa tin contabilitatea global valoric?
Mai tine cineva contabilitatea la o covrigarie va rog ajutati-ma acum la inceput sa-i dau de cap...
va multumesc frumos!!!
Cel mai recent răspuns: denisa2011 , utilizator 16:54, 18 Septembrie 2012
La o covrigarie nu se poate tine evidenta global valorica.Trebuie,asa cum ati mentionat,ca in baza retetarului sa inregistrati iesirile de materii prime.La pretul de productie,cu care ati inregistrat in contul 345,puneti adaosul comercial,eventual TVA.,acesta fiind pretul din magazin.Chiar credeti ca se vrea ca in contabilitate sa se evidentieze totul ?In magazin trebuie sa fie casa de marcat.Nu se emite la sfarsitul zilei "Z-tul" ? Porniti de la incasari si
cei responsabli de fabricatie,sa emita documentele corespunzatoare : bonuri de consum,
bonuri de predare si rapoartele de fabricatie.In acest mod,aveti o corelatie intre ce s-a vandut pe bonuri fiscale si consumul de materii prime corespunzator acestor vanzari.
are dreptate domnul marian ,trebuie sa aveti toate documentele ca sa poti tine o evidenta corecta eu primesc totul de la BC pana la bon predare transfer restituie .Daca nu vor sa va transmita toate acestea,, nu va legati la cap fara sa va doara,, .
problema este ca ei in magazin nu fac nimic, vrea ca eu sa fac totul, programul ma ajuta dar am nevoie de mai multe informatii, el imi aduce doar Z-ul. nu stiu cum sa fac sa-mi usurez munca. trebuie sa stiu cate produse vinde in fiecare zi. cati covrigi cu mere cu pere etc.offf
va multumesc mult pentru sfaturi....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Organizarea contabilitatii unui restaurant bolba alina bolba alina Inregistrarea marfii cu adaos la bar ma deruteaza foarte tare. Daca de exemplu, se cumpara sticle de coca cola la 250 ml, care se vand ca atare cu 5 lei / ... (vezi toată discuția)
Intreprindere individuala BISCUTA BISCUTA Buna ziua, Pentru o Intreprindere Individuala cu profil de gogoserie se tine evidenta contabila in partida simpla..registru de incasari si plati, cum procedez ... (vezi toată discuția)
Productie note contabile denisa2011 denisa2011 buna dimineata, la o covrigarie cu productia in acelasi magazin notele contabile sunt: 1. achizitia 301=401 2. ch cu mat prime: 601=301 3 intrarea ... (vezi toată discuția)