Despre webinarii
Doar abonații premium au acces regulat la webinariile premium, realizate împreună cu specialiști de top, pe o multitudine de domenii - de la legislația muncii și fiscalitate până la cea de mediu sau GDPR.
Informațiile oferite de specialiști au o utilitate imediată și vin să rezolve probleme reale cu care orice companie se confruntă.
buna ziua, un client si-a deschis o covrigarie problema este ca am incercat sa tin contabilitatea k si productie cu retetar cu tot ce trebuie dar cei din magazin nu-mi pot da o evidenta clara a tot ce vand. pot sa tin contabilitatea global valoric?
Mai tine cineva contabilitatea la o covrigarie va rog ajutati-ma acum la inceput sa-i dau de cap...
va multumesc frumos!!!
La o covrigarie nu se poate tine evidenta global valorica.Trebuie,asa cum ati mentionat,ca in baza retetarului sa inregistrati iesirile de materii prime.La pretul de productie,cu care ati inregistrat in contul 345,puneti adaosul comercial,eventual TVA.,acesta fiind pretul din magazin.Chiar credeti ca se vrea ca in contabilitate sa se evidentieze totul ?In magazin trebuie sa fie casa de marcat.Nu se emite la sfarsitul zilei "Z-tul" ? Porniti de la incasari si
cei responsabli de fabricatie,sa emita documentele corespunzatoare : bonuri de consum,
bonuri de predare si rapoartele de fabricatie.In acest mod,aveti o corelatie intre ce s-a vandut pe bonuri fiscale si consumul de materii prime corespunzator acestor vanzari.
are dreptate domnul marian ,trebuie sa aveti toate documentele ca sa poti tine o evidenta corecta eu primesc totul de la BC pana la bon predare transfer restituie .Daca nu vor sa va transmita toate acestea,, nu va legati la cap fara sa va doara,, .
problema este ca ei in magazin nu fac nimic, vrea ca eu sa fac totul, programul ma ajuta dar am nevoie de mai multe informatii, el imi aduce doar Z-ul. nu stiu cum sa fac sa-mi usurez munca. trebuie sa stiu cate produse vinde in fiecare zi. cati covrigi cu mere cu pere etc.offf
va multumesc mult pentru sfaturi....