avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Declaratie pe proprie raspundere ref. TVA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Declaratie pe proprie raspundere ref. TVA

Buna ziua !
Are cineva un model de declaratie pe proprie raspundere - cea care se cere pt. inregistrarea in scopuri de TVA a unei societati care desf. activ. de transport ?
Cel mai recent răspuns: ardei2011 , utilizator 00:16, 22 Mai 2013
Nu exista un model standard.
Conform OMFP nr. 2795 din 2001 se intocmesc doua declaratii de catre reprezentantul legal al persoanei juridice: una ca se desfasoara activitati la sediul social si una ca nu a comis infractiuni si / sau fapte de natura celor prevazute la art. 2 alin. 2 din OG nr. 75 / 2001.

Un model folosit si acceptat este:

Declaratie
Subsemnatul .........., in calitate de ..........al S.C. .........., persoana juridica inregistrata la ..... cu J...., CUI ...., sediul social ......, declar pe propria raspundere ca societatea desfasoara activitati la sediul social (aceasta este in cuprinsul unei declaratii) / nu am comis infractiuni si / sau fapte de natura celor prevazute la art. 2 alin. 2 din OG nr. 75 / 2001 (acesta este in cuprinsul celeilalte declaratii).
S-a emis prezenta pentru inregistrarea in scopuri de TVA a SC .............
data
semnatura
Multumesc !
Din pacate, au aparut reglementari noi in ceea ce priveste inregistrarea in scopuri de TVA si decratiile respective trebuie sa cuprinda alte elemente .......
Nu au aparut nici un fel de modificari care sa faca imposibila folosirea modelelor pe care vi le-am comunicat. Ordinul mentionat este in vigoare. Personal am inregistrat o societate saptamana aceasta cu aceste modele de declaratii.
Exista prevederi noi cu privire la inregistrarea in scopuri de TVA (a se vedea www.avocatnet.ro/content/art... .
Incercati sa rezolvati cu aceste modele, in toate situatiile au fost in regula, nu s-au cerut elemente in plus. Eventual solicitati de la organul fiscal un model, poate au afisat sau poate au un model standard.
Succes.
Ultima modificare: Miercuri, 19 Septembrie 2012
Lucian Huzum, Consilier juridic
acest model este valabil si pentru nerezidenti care se inscriu ca urmare a depasirii plafonului de 35.ooo euro?
multumesc
Eu stiam ca aceasta declaratie este obligatorie doar pentru Pentru administratorii/asociatii care nu sunt inregistrati fiscal in Romania,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Organ competent inregistrare platitor tva hillfingerr hillfingerr buna ziua, care-i procedura daca vreau ca SRL-ul meu sa fie platitor de TVA? am auzit ca ar trebui realizat un dosar si depus in alta parte nu la ORC, e ... (vezi toată discuția)
Societate nou infiintata srl-d, cum fac sa devin platitor de tva dragos1981 dragos1981 Buna ziua, Am deschis un srl-d si am auzit ca din star sunt neplatitor de TVA. Ce pot face sa devin platitor de TVA, deoarece marea majoritate a clientilor ... (vezi toată discuția)
Inregistrare in scopuri de tva bob02008 bob02008 Ca sa inscriu o firma nou infiintata , platitoare de tva am inteles ca trebuie ca cei de la ONRC sa imi elibereze un alt certificat constatator din care sa ... (vezi toată discuția)