avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... respingere cerere de chemare in judecata motiv admis ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

respingere cerere de chemare in judecata motiv admis exceptia calitatii procesuale pasive a paratei

Buna ziua,
am urmatoarea intrebare: cum trebuie sa procedez in cazul in care mi s-a respins cererea de chemare in judecata pe motiv : excepţia lipsei calităţii procesuale pasive a pârâtei ?

Cel mai recent răspuns: marga77 , utilizator 12:44, 20 Septembrie 2012
Formulati apel daca mai sunteti in termen si daca sunteti sigur si puteti dovedi ca actiunea deschisa de dvs. este indreptata corect catre acel parat ce l-ati chemat in judecata.

Daca nu sunteti sigur ca puteti dovedi acest lucru, atunci mai bine deschideti un nou proces indreptat impotriva persoanei potrivite.
ce obiect are actiunea dvs?
Acest lucru inseamna ca nu ati chemat in judecata pe cine trebuia.
Va recomand sa apelati la un avocat sa va ajute ori sa formulati apel, ori sa introduceti din nou actiunea, de data aceasta impotriva cui trebuie.
este vorba de recuperare dauna RCA nu am primit nimic de la Carpatica Asig unde a fost asigurata rca parata, si am deschis actiune impotriva persoanei care a provocat accidentul
Nu ati procedat cum trebuie. Trebuie actionata in judecata societatea de asigurare. Nu inainte de face si procedura prealabila cu ei.
Va recomand in continuare sa apelati la un avocat, pentru ca riscati sa va fie respinsa actiunea din nou daca nu procedati cum trebuie. Lasand la o parte taxele de timbru pe care le-ati platit degeaba pana acum.

Alte discuții în legătură

Actiune in pretentii impotriva companiei de asigurari si persoanei fizice in acelasi timp? Daniela Camelia Nicolae Daniela Camelia Nicolae Masina mea a fost lovita de o alta masina care nu mi-a acordat prioritate.S-a facut constatarea amiabila si la Carpatica nu s-au facut pozele decat dupa 3 ... (vezi toată discuția)
Intervenient dosar civil! andreicrm andreicrm Buna ziua , Am fost chemat in judecata ca intervenient intr-un dosar civil intre doua societati de asigurari ..am facut un rca,iar intre timp am lovit pe ... (vezi toată discuția)
Rca/ raspunderea civilã obligatorie; cine si in ce ordine raspunde ? calin_andrei calin_andrei Dragi colegi cu experienta in aceasta situatie, Am fost lovit (automobilistic vorbind) de o persoana asigurata RCA la Carpatica Asig. Am facut constat ... (vezi toată discuția)