avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 990 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum pot obtine o copie a unui contract de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum pot obtine o copie a unui contract de vanzare-cumparare?

Am in posesie o casa de locuit de cand aveam varsta de 8 ani.Am primit-o de la bunicii mei printr-un contract de vanzare cumparare.Deoarece am avut niste divergente cu bunica mea(bunicul meu fiind decedat)am decis sa vand casa si sa imi cumpar o alta locuinta cu banii primiti.Dar bunica mea a refuzat sa imi dea contractul, ca sa nu pot sa o vand.Unde ma pot adresa sa obtin o copie a contractului?
Mentionez ca acum am varsta de 33 ani si contractul a fost facut la un notar la Fagaras si casa se afla in satul Cuciulata ,comuna Hohiz,jud.Brasov.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 20:01, 18 Septembrie 2012
Ati incheiat contract cu bunica? Pai inseamna ca dumneavoastra aveti un exemplar si bunica un exemplar.
Daca nu mai aveti exemplarul dumneavoastra, mergeti la notariatul din Fagaras si solicitati un duplicat.
Bunicii unde locuiesc? In aceasta casa pe care doriti sa o vindeti?
Daca ei locuiesc in aceasta casa, este foarte posibil sa fie prevazut un drept de uzufruct viager (adica dreptul lor sa foloseasca locuinta pana cand vor muri) si atunci nu veti putea sa vindeti astfel incat noul proprietar sa se bucure de plenitudinea atributelor dreptului de proprietate.
Ultima modificare: Marți, 18 Septembrie 2012
Mihaela Enache, Avocat
Daca ati incheiat contract de vanzare-cumparare in dublu exemplar,pe cale de consecinta un exemplar va revenea de drept
In situatia in care prin contractul de vanzare-cumparare ati preluat titlul de proprietate asupra casei,pe cale de consecinta nu ati notat dreptul dv de proprietate la OCPI ?
Pentru obtinerea unui exemplar de contract vanzare-cumparare reveniti la notarul care a incheiat documentul

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Caz urgent:costuri enorme pentru contract vanz-cumparare?? tibi12 tibi12 Bunicul este proprietarul terenului si al casei in care locuiesc cu parintii si cu unchiul. Cum se va imparti proprietatea dupa decesul bunicului (bunica ... (vezi toată discuția)
am cumparat o locuinta de la bunicii mei cu contract de mână Vasilecristian Vasilecristian Buna ziua... Am cumparat o locuinta de la bunicii mei. In contractul de vanzare cumparare facut la avocat(pt ca, casa nu este intabulata) scrie asa:Subsemnatii ... (vezi toată discuția)