avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 471 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale schimbarea sediului unei societati suspendate
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

schimbarea sediului unei societati suspendate

Buna seara,
O societate suspendata isi poate muta sediul social? Poate avea loc cesionarea partilor sociale intre asociati in perioada suspendarii societatii? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters22713 , utilizator 15:48, 22 Septembrie 2012
Nu se pot face operatiuni la Registrul Comertului pe perioada suspendarii, trebuie reluata activitatea.
Dar cand sediul social expira in perioada suspendarii nu se poate face in acest timp vreo mentiune prin care sa schimbi sediul sau sa-i prelungesti durata?
Se poate sa faceti aceste operatiuni. Cand ati suspendat activitatea la registrul comertului ati dat o declaratie prin care v=ati luat angajamentul ca nu veti mai desfasura nici una din activitatile prevazute in obiectul de activitate al societatii, adica prin aceasta suspendare se intelege ca veti mai efectua activitati aducatoare de venit. In rest sunteti liberi sa faceti ce modificari doriti, chiar sa infiintati un punct de lucru, dar fara activitate.....
Ultima modificare: Marți, 18 Septembrie 2012
ContSters259670, utilizator
"adica prin aceasta suspendare se intelege ca veti mai efectua activitati aducatoare de venit."

Am dorit sa scriu ca:

"adica prin aceasta suspendare se intelege ca nu veti mai efectua activitati aducatoare de venit"
Mi s-a spus de o avocata ce se ocupa cu astfel de operatiuni ca pentru a schimba sediul sau a face modificari in actul constitutiv trebuie sa scot firma din suspendare.
Va sugerez sa solicitati d-nei avocate si temeiul legal in baza caruia trebuie reluata activitatea societatii la schimbarea sediului si a cesionarii partilor sociale. Din punctul meu de vedere se poate, nu este temei legal pentru asa ceva, dar recunosc ca practica nu este unitara in acest sens.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Societate pe actiuni- transformare in srl si cesiune de actiuni ? emilia14 emilia14 Buna ziua, nu stiu daca s-a mai discutat acest subiect dar am nevoie de un sfat urgent, am urmatoarea speta: Un SA - 5 actionari, unul dintre actionari ... (vezi toată discuția)
Sc suspendata amuri amuri Buna ziua As dori sa stiu daca o societate comerciala isi poate muta sediul social, avand in vedere ca aceasta societate are activitatea suspendata pentru o ... (vezi toată discuția)
Cesiune firma liviusss liviusss Buna ziua! Am si eu o intrebare! Nu ma prea pricep la partile economice si legale date de cesionarea unei firme. Pe scurt, am o firma pe care am avut o ... (vezi toată discuția)