avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 852 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... cedo
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

cedo

cererea de admisibilitate trebuie sa fie in engleza?sau franceza? adica primul pas sau nu conteaza.
Cel mai recent răspuns: andreigrigoriu , moderator 14:35, 19 Septembrie 2012
Limbile oficiale ale acestei institutii sunt engleza si franceza, dar daca va este mai usor, puteti, de asemenea, sa scrieti in limba oficiala a unuia dintre statele care a ratificat Conventia.
Puteti scrie in limba romana.
Mai multe detalii aveti aici:
[ link extern ]
Stimată doamnă,

În ceea ce privește limbile folosite în susținerea aplicației în fața CEDO, este necesar să vă conformați Regulei 34 din Regulamentul Curții, ultima variantă, cu modificările din septembrie 2012, fiind disponibilă pe topic-ul de aici:
www.avocatnet.ro/content/for...

Astfel, utilizarea limbilor se face după cum urmează:

1. în prima etapă a procedurilor CEDO, respectiv cea până la admisibilitatea în principiu, se poate folosi una din limbile oficiale ale părților contractante ale Convenției, sau engleza ori franceza, care sunt limbile oficiale ale CEDO;

2. în a doua etapă, inițiată prin comunicarea cazului, după admisibilitatea în principiu, se pot utiliza exclusiv franceza și engleza.

În mod practic, este necesar să aveți în vedere că aplicația dvs, în prima etapă, se va analiza de juriștii diviziilor române ale CEDO, de raportor, și de judecătorul unic.

Având în vedere că diviziile românești sunt alcătuite din români, nu există nici un impediment în folosirea limbii române. Deci, nu ajută chiar cu nimic redactarea cererii și susținerea acesteia în prima etapă în altă limbă decât româna, scutindu-vă de efort adițional.

Cu stimă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Portal cedo CRISTY40 CRISTY40 Am un dosar la CEDO, a carui nr de inregistrare l-am primit in Iunie anul curent,exista vreun portal in care pot sa verific dosarul? Va multumesc (vezi toată discuția)
Limba in care trebuie facuta cererea masayoshi masayoshi E suficient in engleza? Trebuie trimisa concomitent si-n romana? Trebuie si franceza? (vezi toată discuția)
Costuri intentare proces c.e.d.o. Villy1liv Villy1liv Villy1liv Villy1liv Buna ziua, Poate cineva sa estimeze costurile unui proces la C.E.D.O. de la intentare pana la finalizarea acestuia? (vezi toată discuția)