Atacul la reputatie si imagine e o practica josnica raspandita pe scara larga incepand cu varfurile ierarhiilor politice si terminand cu un mic colectiv de lucru sau de cunostiinte comune.
Abuzul de incredere a fostului 'iubit" care s-ar putea sa va fi iubit si care acum va uraste, poate fi consecinta unei jigniri inconstiente sau constiente in fostele relatii intime interpersonale trecute.
Asa stie el ca trebuie sa murdareasca aminintiri care sunt sigur ca au fost frumoase.
Sunt de parere sa-l lasati in pace. De subiecte publice incomode nu scapa nimeni in aceasta lume fie ca sunt reale, fie ca sunt un amestec de real si imaginar fie ca sunt pure fantezii a unor minti bolnave sau doar interesate. Memoria oamenilor este scurta, in iuresul vietii agitate de astazi episodul este poate acum fierbinte dar va trece curand in uitare.
Cred ca e bine sa nu uitati "patania" si sa va dezgoliti fizic si/sau psihic doar in fata unor persoane in care chiar se poate avea incredere. In timp veti sti sa deosebiti persoanele in care se poate avea incredere, cu toate ca si acelea mai au scapari.
Aveti inca inocenta si de aceea va deranjeaza acele fotografii. Ganditi-va ca chiar in emisiuni de maxima audienta de la TV, imagini ca in pozele dvs. si cuvinte de ocara si jignitoare aruncate asupra unor persoane publice cu mari responsabilitati sociale in societate, nu deranjeaza CNA (organism creat in blocarea acestor practici). In acest context care credeti ca va fi interesul politiei pentru o fata tanara, necunoscuta marelui public, terfelita public?
Si eu am fost facut in fel si chip fie direct fie "in surdina pe la colturi". Imi cunosc si sunt cunoscut la adevaratele mele dimensiuni asa ca imi vad de viata mea in continuare fara tulburare in acest sens.
cu toata stima si consideratia Nicolaie
Vad ca insistati cu un raspuns.
Nu poate face nimic Casa Regala a Marii Britanii intro problema asemanatoare cu a dvs. pretecuta cu putin in urma, cu printul si printesa ei. De fapt incearca dar nu e sigur ca va reusi.
In acest veac XXI nu stiu ce context sau eveniment, va putea opri agresiunea asupra intimitatii persoanei.
Chiar credeti ca in tara aceasta poate face cineva ceva (legal si moral) in problema dvs.?
Sunt convins ca un bun profesionist va poate da si articolul si paragraful de lege in care se incadreaza aceasta situatie pe care o consider infractiune. Poate ca intervine cineva care va poate lamuri.
Consultati un avocat si actionati in instanta persoana care care va aduce prejudiciul de imagine.
Sunteti protejata de Codul civil (art.70-art.77). Articolele de interes pentru dvs. ar fi urmatoarele:
Art. 73 - Dreptul la propria imagine
(1) Orice persoană are dreptul la propria imagine.
(2) În exercitarea dreptului la propria imagine, ea poate să interzică ori să împiedice reproducerea, în orice mod, a înfăţişării sale fizice ori a vocii sale sau, după caz, utilizarea unei asemenea reproduceri. Dispoziţiile art. 75 rămân aplicabile.
Art. 74 - Atingeri aduse vieţii private
Sub rezerva aplicării dispoziţiilor art. 75, pot fi considerate ca atingeri aduse vieţii private:
a) intrarea sau rămânerea fără drept în locuinţă sau luarea din aceasta a oricărui obiect fără acordul celui care o ocupă în mod legal;
b) interceptarea fără drept a unei convorbiri private, săvârşită prin orice mijloace tehnice, sau utilizarea, în cunoştinţă de cauză, a unei asemenea interceptări;
c) captarea ori utilizarea imaginii sau a vocii unei persoane aflate într-un spaţiu privat, fără acordul acesteia;
d) difuzarea de imagini care prezintă interioare ale unui spaţiu privat, fără acordul celui care îl ocupă în mod legal;
e) ţinerea vieţii private sub observaţie, prin orice mijloace, în afară de cazurile prevăzute expres de lege;
f) difuzarea de ştiri, dezbateri, anchete sau de reportaje scrise ori audiovizuale privind viaţa intimă, personală sau de familie, fără acordul persoanei în cauză;
g) difuzarea de materiale conţinând imagini privind o persoană aflată la tratament în unităţile de asistenţă medicală, precum şi a datelor cu caracter personal privind starea de sănătate, problemele de diagnostic, prognostic, tratament, circumstanţe în legătură cu boala şi cu alte diverse fapte, inclusiv rezultatul autopsiei, fără acordul persoanei în cauză, iar în cazul în care aceasta este decedată, fără acordul familiei sau al persoanelor îndreptăţite;
h) utilizarea, cu rea-credinţă, a numelui, imaginii, vocii sau asemănării cu o altă persoană;
i) difuzarea sau utilizarea corespondenţei, manuscriselor ori a altor documente personale, inclusiv a datelor privind domiciliul, reşedinţa, precum şi numerele de telefon ale unei persoane sau ale membrilor familiei sale, fără acordul persoanei căreia acestea îi aparţin sau care, după caz, are dreptul de a dispune de ele.