avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 972 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Probleme cu presedintele si administratorul de bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Probleme cu presedintele si administratorul de bloc

Asociatia de proprietari din blocul in care locuiesc,m-a actionat in instanta,pe drept,cf. legii 230/2007,in februarie 2012,pentru intarzieri la plata intretinerii.Am achitat,din ziua instiintarii,din suma restanta de 2700 ron ,suma de 1800 ron.Acum mai am de platit suma de 900 ron.Am fost din nou instiintata printr-o ATENTIONARE,fara data,ca in data de 8.08.2012 in sedinta de Comitet Executiv al asociatiei s-a stabilit urmatoarele:
- restantierii,respectiv subsemnata,sa achite restanta in maxim 30 zile de la instiintare,sau sa se prezinte la asociatie pentru semnarea unui angajament de plata a sumei restante
- proprietarii care nu raspund acestei solicitari vor fi actionati in judecata pentru recuperarea debitelor,dar si pentru constituirea unui fond de garantii
Nu inteleg,daca este legal sa fiu din nou data in judecata,in conditiile in care in acest moment exista un dosar in instanta cu termen februarie 2013?
In baza carei legi mi se cere constituirea unui fond de garantii?
Mentionez ca,avand suspiciuni in privinta pierderilor de apa de pe scara,comunicate de administratorul de bloc, 28 mc apa calda,respectiv 30 mc apa rece intr-o luna si solicitand presedinteului sa se faca citirea contoarelor de apartamente si scara,in aceeasi zi cu citirea furnizorilor (dalkia si apa nova),am deranjat foarte tare,urmand a se face presiuni asupra mea in ceea ce priveste plata intretinerii,in conditiile in care de 2 ani nu am un loc de munca. Am fost singura instiintata de pe scara,desi,in situatia mea,mai sunt 4 persoane cu datorii mult mai mari.
Va rog sa-mi spuneti unde pot contesta decizia Comitetului Executiv?
Va multumesc anticipat pentru timpul acordat!
Cel mai recent răspuns: tfg , utilizator 17:05, 21 Septembrie 2012
1. Pe dv. trebuie sa va intereseze propria situatie in conflictul cu asociatia, nu daca asociatia a mai atentionat si pe altii.
2. In cazul procesului cu dv., asociatia va putea cere o actualizare a datoriei, nu porneste un alt proces.
3. E bine sa faceti o esalonare lunara a platilor, sa va tineti de planificare, astfel incat asociatia sa nu mai umble la procesul cu dv.
V-as sfatui sa negociati aceste sume lunare in asa fel incat sa le si puteti plati si sa fie si conducerea asociatiei multumita.
4. Conflictul cu conducerea asociatiei pe tema diferentelor de apa nu va serveste in prezent, macar atata timp cat va stingeti restanta. Interesul dv. este sa pastrati o buna relatie cu conducerea asociatiei, nu sa escaladati conflictele vechi.

Parerea mea!
Si v-o spun in calitate de administrator care am in vedere atat interesul asociatiei de a recupera banii, cat si interesul locatarului care sa fie pus in situatia, daca este de buna credinta, sa poata plati ceea ce esaloneaza. Nu e productiv nici pentru asociatie, nici pentru restantier intretinerea unui conflict si "razbunari" de orice natura.
Problema cu instituirea unui fond de garantii e legala?Ce inseamna acest fond de garantii si in baza carei legi mi se cere?Va multumesc pentru raspuns!O zi buna!
Ultima modificare: Joi, 20 Septembrie 2012
tfg, utilizator
Asociatia isi poate crea tot felul de fonduri dedicate.
Probabil ca in cazul celor predispusi la a fi restantieri asociatia vrea sa se asigure ca in caz de nevoie - plati facturi pe cale sa ramana in restanta si deci urmate de oprirea utilitatilor- sa aiba un fond de rezerva din care sa se poata imprumuta.
ok..in lege nu am vazut scris ca au voie sa ceara bani decat pentru fondul de rulment,fond ce imi acopera intretinerea in cazul in care sunt in imposibilitate de plata.Va multumesc pentru raspuns!
In legea 230/2007 se spune la art. 45 si ca:
(
3) Proprietarii membri ai asociatiei de proprietari au obligatia sa aprobe si un fond de reparatii anual, necesar pentru repararea si imbunatatirea proprietatii comune. Comitetul executiv va pregati si va prezenta adunarii generale suma anuala necesara pentru constituirea sau completarea acestui fond, care se alimenteaza in avans, in transe lunare egale, prevazute in lista de plata a cheltuielilor asociatiei de proprietari. Platile pentru repararea si imbunatatirea proprietatii comune se vor face din fondul de reparatii. Proprietarii membri ai asociatiei de proprietari pot aproba si alte fonduri cu caracter special.

Alte discuții în legătură

Oprirea apei la asociatia de proprietari lenny lenny Buna, In blocul in care stam sunt foarte multi restantieri si am primit deja a doua notificare ca se va taia apa la tot blocul daca nu se recupereaza ... (vezi toată discuția)
E normal sa ni se inchida apa? ma6num ma6num este normal ca pentru o persoana (apartament) sa fie taiata apa pe toata scara???? un singur rau platnic??? #-o (vezi toată discuția)
Intrebare ! adipir adipir Buna ziua ! Sunt presedintele unei asociatii de proprietari ,care a fost chemata in judecata de operatorul de apa-canal, in urma unor restante de plata a numai ... (vezi toată discuția)