Buna ziua ! Sunt presedintele unei asociatii de proprietari ,care a fost chemata in judecata de operatorul de apa-canal, in urma unor restante de plata a numai anumitor proprietari(cca 8 apartamente rău platnice).
Cum trebuie să procedez eu,în calitate de preşedinte al asociaţiei de proprietari, pentru a recupera datoriile restante + penalizările aferente ?
Menţionez că am trimis nenumărate somaţii de plată pe care le am îndosariate, dar aceştia nu s-au conformat nici acum în al 13-lea ceas. De asemenea ,pe listele de plată lunare, am invocat legea în vederea achitării a măcar o parte din datorii, dându-le termene scadente,dar nici în acest caz nu s-au conformat.
Comitetul executiv şi adunarea generală a refuzat să constituim un fond de rulment şi de reparaţii din lipsa banilor şi a problemelor sociale,conform porceseleor verbale întocmite cu ocazia şedinţelor.
Aşadar asociaţia nu dispune de fondurile necesare achitării acestor restanţe.
Am încercat să semnez un contract de mediere cu un mediator juridic ,dar tot Comitetul executiv s-a opus acestui demers,hotărând să nu fie implicată asociaţia iar că aceste sume să fie plătite individual de fiecare restanţier în parte.
Cum se vor plăti aceste sume restante ? cum să procedez legal ?
Trebuie la rândul meu să dau în judecată aceste persoane în numele asociaţiei ?
IAr dacă instanţa dă curs favorabil demersului oepratorului de unde recuperez eu aceşti bani ?
Multumesc anticipat şi astept răspunsuri avizate !
Dumneavoastra, ca presedinte in conformitate cu legea 230/2007 si HG 1588/2007 puteti sa-i actionati in instant pe fiecare din acei restantieri dupa 90 de zile de intarziere.
Deschideti urgent aceste actiuni impotriva restantierilor, de care va puteti folosi si in procesul cu furnizorul pentru a primi termene la distanta mai mare in speranta ca cei actionati in instanta vor plati.
In plus de ce spunea @adriantot, v-as sugera ca pana sa ii dati in judecata pe restantieri sa faceti cateva sedinte de comitet executiv unde sa faceti citirea legii 230/2007 si a HG 1588/2007....asa cum se facea odata in armata cu soldatii, dimineata erau stransi si pentru ca multi erau analfabeti li se citea ziarul de catre cititorul se ziar.
Asa procedati si dv. cu stafful blocului pentru a constata cu urechile si ochii lor ca
- fondul de reparatii si de rulment sunt obligatoriu de infiintat si de strans bani in ele;
- ca asociatia are posibilitatea sa ii penalizeze pe restantieri, acumuland ceva banuti la fondul de reparatii;
- ca aveti posibilitatea legala sa-i dati in judecata pe restantieri dupa implinirea celor 90 de zile de neachitare.
..................
-si ca daca nu faceti nimic din toate astea si ca nu, si ca nu, si ca nu....atunci o sa vi se sisteze si furnizarea apei.
Ce-o sa faceti atunci? Iesiti cu topoarele la aia restantieri? Nu trebuie sa va gospodariti din timp ca sa nu ajungeti in situatia asta?
Adunarea generala si comitetul executiv nu se pot opune la ceea ce este scris in lege si anume infiintarea fondurilor de rulment si reparatii, fiecare cu rostul lui.
Pe chestia ca "n-avem bani" ati putea sa va transformati in ghetto in scurt timp.....!
Asta vreti? Luati legea si invatati-o si apoi treceti la treaba!
Fond de rulment
user43
In asociatia de proprietari ,din care fac parte , fondul de rulment apare trecut in cheltuielile de intretinere curenta, generand astfel penalitati ptr ... (vezi toată discuția)