avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 991 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Probleme cu presedintele si administratorul de bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Probleme cu presedintele si administratorul de bloc

Asociatia de proprietari din blocul in care locuiesc,m-a actionat in instanta,pe drept,cf. legii 230/2007,in februarie 2012,pentru intarzieri la plata intretinerii.Am achitat,din ziua instiintarii,din suma restanta de 2700 ron ,suma de 1800 ron.Acum mai am de platit suma de 900 ron.Am fost din nou instiintata printr-o ATENTIONARE,fara data,ca in data de 8.08.2012 in sedinta de Comitet Executiv al asociatiei s-a stabilit urmatoarele:
- restantierii,respectiv subsemnata,sa achite restanta in maxim 30 zile de la instiintare,sau sa se prezinte la asociatie pentru semnarea unui angajament de plata a sumei restante
- proprietarii care nu raspund acestei solicitari vor fi actionati in judecata pentru recuperarea debitelor,dar si pentru constituirea unui fond de garantii
Nu inteleg,daca este legal sa fiu din nou data in judecata,in conditiile in care in acest moment exista un dosar in instanta cu termen februarie 2013?
In baza carei legi mi se cere constituirea unui fond de garantii?
Mentionez ca,avand suspiciuni in privinta pierderilor de apa de pe scara,comunicate de administratorul de bloc, 28 mc apa calda,respectiv 30 mc apa rece intr-o luna si solicitand presedinteului sa se faca citirea contoarelor de apartamente si scara,in aceeasi zi cu citirea furnizorilor (dalkia si apa nova),am deranjat foarte tare,urmand a se face presiuni asupra mea in ceea ce priveste plata intretinerii,in conditiile in care de 2 ani nu am un loc de munca. Am fost singura instiintata de pe scara,desi,in situatia mea,mai sunt 4 persoane cu datorii mult mai mari.
Va rog sa-mi spuneti unde pot contesta decizia Comitetului Executiv?
Va multumesc anticipat pentru timpul acordat!
Cel mai recent răspuns: tfg , utilizator 17:05, 21 Septembrie 2012
Stiu,am citit toata lg 230/2007.Fondul de reparatii e altceva..cotizam si s-a aprobat in adunarea generala acest fond.Noi, proprietarii blocului,nu am aprobat nici un fond cu caracter special in adunarea generala.La noi,asociatia are radacini adanci infipte in scaun si face cam ce vrea cu banii nostri.Am inteles,deci,ca nu are nici o baza legala pentru instituirea unui fond de garantii.Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

E normal sa ni se inchida apa? ma6num ma6num este normal ca pentru o persoana (apartament) sa fie taiata apa pe toata scara???? un singur rau platnic??? #-o (vezi toată discuția)
Oprirea apei la asociatia de proprietari lenny lenny Buna, In blocul in care stam sunt foarte multi restantieri si am primit deja a doua notificare ca se va taia apa la tot blocul daca nu se recupereaza ... (vezi toată discuția)
Asociatia de locatari Gheorghe-Traian Gheorghe-Traian Cineva care a locuit ani buni la bloc isi construieste o casa, se muta in ea dar pastreaza si apartamentul la care plateste taxele cerute de lege. Desi acea ... (vezi toată discuția)