avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 857 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Asociatia de locatari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asociatia de locatari

Cineva care a locuit ani buni la bloc isi construieste o casa, se muta in ea dar pastreaza si apartamentul la care plateste taxele cerute de lege. Desi acea persoana este plecata de mai bine de un an din apartament, periodic este pusa sa plateasca pierderile de apa in urma citirii contorului de la subsolul blocului, insa la rubrica "Apa rece" are zero lei. Este normal asa ceva?X-(
Cel mai recent răspuns: Gheorghe-Traian , utilizator 15:22, 14 Mai 2015
DA.
Nu are consum de apa dar trebuie sa participe la acoperirea cheltuielilor comune ale bloculuii, inclusiv la cele cauzate prin pierderi de apa.
Ultima modificare: Miercuri, 13 Mai 2015
legalmgm, utilizator
Avand in vedere ca persoana detine apartament in imobil de locuit in comun,ii revine obligatia legala sa achite lunar cota parte comuna
Partea comuna se achita de catre proprietar indiferent daca locuieste sau nu in apartament
Si cum se repartizeaza pierderile de apa daca apartamentul nu este locuit?

Avem o situatie similara in blocul nostru unde repartizarea pierderilor de apa se face pe nr de persoane.

Si o situatie cel putin ciudata!

Sunt 2 locuinte cu zero persoane inregistrate, la unul se declara un consum de AR/AC destul de mare (5/6 mc), la cel de-al doilea consumul este zero, in schimb la niciunul dintre ele nu se baga la plata pierderile de apa pentru simplul motiv ca nu exista persoane inregistrate!!

La cate persoane trebuie repartizate pierderile in cele 2 cazuri?
Da, sunt de acord sa participam la pierderile de apa dar ma nelamureste ceva si anume ca pierderile de apa sunt mai mari decat consumul.
De curand ne-au anuntat ca asociatia are de plata catre cei care furnizeaza apa o suma destul de mare si ca daca nu se achita vom fi debransati. Din cate stiu legea interzice debransarile colective, cu atat mai mult cu cat scara respectiva nu are restantieri. Se urmareste acoperirea sumelor restante motivand cu pierderile.
Am vazut o coloana intitulata "Cheltuieli pe nr. de persoane" desi avem totul contorizat, apa, curentul consumat cu iluminatul scarii si functionarea interfonului, fiecarui locuitor ii revine 0,11 mc gunoi...etc.
Departe de mine gandul de a jigni pe cineva dar multi din cei aflati la conducerea asociatiei de proprietari ii paraleli cu legislatia actuala, sunt scapat de sub control.
Se mai poate indrepta ceva atata timp cat primariile, desi au obligatia sa se ocupe de indrumarea si controlul asociatiilor nu mai fac nimic?
Cheltuielile se impart pe nr de persoane sau pe cota parte indiviza. Din acest motiv apare coloana cu chelt. pe nr. de persoane.
Daca intr-o locuinta sunt mai multe persoane se poate ajunge in situatia in care pierderile sa fie echivalente sau mai mari decat consumul.

Alte discuții în legătură

Repartizarea pierderilor de apa la o asociatie de proprietari rody77 rody77 Buna ziua Am o intrebare legata de repartizarea pierderilor de apa la o Asociatie de proprietari. Cum se repartizeaza aceste pierderi? Pe numar de apartamente ... (vezi toată discuția)
Obligatiile proprietarilor de apartamente angelapopa angelapopa Buna ! Am in Romania ca proprietate o garsoniera (apartament cu 1 camera )dar sunt casatorita si locuiesc in Germania de 4 ani.Toate utilitatile ... (vezi toată discuția)
Reparatie conducta apa rece +pierderea de apa ContSters267884 ContSters267884 Cum se calculeaza pierderea de apa,pe numarul de persoane din apartament sau pe apartament? La noi administratorul blocului a calculat pierderea pe ... (vezi toată discuția)