avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1155 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara

baiatul meu implineste 25 ani pe 11.04. 2013. Anul acesta a terminat facultatea si ar dori sa continue studiile si la masterat. El primeste lunar o pensie de intretinere trimisa de catre compartimentul de contabilitate din cadrul seviciului unde profeseaza tatal lui. Aceasta pensie a fost sistata la data de 1 iulie 2012 sub pretextul ca baiatul ar fi incheiat studiilie, in conditiile in care el a sustinut examenele de licenta in luna iulie. Mentinez ca fiul meu nu este incadrat in campul muncii, deci nu are venituri.
Intrebarea mea este, daca pentru perioada 01.07.2012 si 01.10.2012 mai are dreptul la pensie alimentara retroactiva, si pana la ce data are dreptul sa i se plateasca, tinanad cont ca suma platita in luna curenta reprezinta o contributie pentru luna anterioara acesteia.
Multumesc tuturor celor ce ma poate ajuta cu un raspuns.
Cel mai recent răspuns: m_ella2005 , utilizator 13:42, 19 Septembrie 2012
Baiatului i se cuvine pensie pana la 26 de ani. Ce ii scrie in vechea hotarare ?Pana la finalizarea studiilor ? Pai inca nu sunt terminate, iar vacanta e asimilata anului scolar.
Ar trebui sa mergeti cu hotararea la un executor judecatoresc
In hotararea jud. scrie ca va beneficia de pensie de intretinere pana la terminarea studiilor dar nu mai tarziu de implinirea varstei de 25 ani.
Copilul major poate sesiza instanta de judecata, in vederea stabilririi pensiei de intretinere, daca studieaza si nu obtine niciun venit dintr-o activitate profesionala derulata.

Pensia de intretinere este datorata pana la implinirea varstei de 26 de ani.

Succes.

Va multumesc foarte mult

va beneficia de pensie de intretinere pana la terminarea studiilor dar nu mai tarziu de implinirea varstei de 25 ani.

Din moment ce dv nu faceti nici o referire la faptul ca s-ar fi inscris deja la masterat, ci doar ca ,,ar dori sa continue'' , consider ca, dat fiind faptul ca a sustinut examenul de licenta, si-a finalizat studiile, deci s-au incheiat si efectele hotararii judecatoresti.
In continuare, cand va fi admis la master, daca va fi admis, va putea solicita reluarea platii pensiei de intretinere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordare pensie intretinete nenea toto nenea toto acord pensie de intrtinere ,copilul a terminat facultatea ,am adeverinta de la facultate ca a absolvit cu licenta ,este suficienta la serviciu pentru a sista ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere Alina Theodora Alina Theodora Buna seara! Parintii mei sunt divortati si eu beneficiez de o pensie de intretinere de la tata. Sunt inca studenta, anul acesta termin facultatea si voi avea ... (vezi toată discuția)
Dacă fiica mea face facultatea de psihologie timp de 3 ani va mai ... johnfdi johnfdi Dk fiica mea face facultatea de psihologie timp de 3 ani va mai trebui sa mai platesc pensie alimentara dupa acesti 3 ani ?? am auzit ca masteru nu e ... (vezi toată discuția)