avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 811 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Ce inseamna solutia asta?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Ce inseamna solutia asta?

daca o persoana condamnata definitiv la 4 ani si 6 luni pentru inselaciune si uz de fals,primeste pentru alt proces urmatoarea solutie:''desfiinteaza rezolutia atacata si trimite cauza procurorului in vederea inceperii urmaririi penale fata de X sub aspectul savarsirii infractiunii de inselaciune si fals in inscrisuri sub semnatura privata prevaz.de art 215 alin.1-3 Cp si art 290 alin 1 Cp'', ce se intampla ulterior?incepe un nou proces sau se trimite iar la un procuror? multumesc!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 18:15, 19 Septembrie 2012
Da, se restituie cauza la procuror pentru ca acesta să înceapă urmărirea penală .Faza urmăririi penale face parte din procesul penal, aşadar, este un proces penal. Dacă persoana va fi urmărită şi trimisă în judecată şi pentru acest al doilea proces, va exista starea de recidivă, fapt ce va conduce la un cuantum al pedepsei mai ridicat, sau, dacă faptele din al doilea proces sunt concurente cu cele pentru care persoana a fost conndamnată iniţial, în primul dosar, se poate ajunge la contopirea celor 2 pedepse, cu aplicarea celei mai grele dintre ele şi aplicarea unui spor.
Inseamna ca se va incepe urmarirea penala.

Ramane de vazut ce se va intampla mai departe intrucat e posibil ca parchetul sa dea ulterior o alta solutie care sa fie atacata la instanta...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce pedeapsa se aplica? Nina1 Nina1 Ce pedeapsa se aplica unei persoane pusa sub invinuire pentru infractiunile prevazute de art. 290 Cod penal , art. 26 raportat la art. 289 Cod penal, art. 291 ... (vezi toată discuția)
Contract semnat in fals al3xn01 al3xn01 Buna ziua si dupa cum am primit sfatul sa despart subiectele care le-am mai postat azi am facut asa, va rog frumos sa ma ajutati cu urmatoarea problema. Cand ... (vezi toată discuția)
Procurorul trateaza cazul cu usurinta. plangere penala facuta de pomana claudiu38 claudiu38 Un dosar a stat la politie un an si jumatate, dupa atat timp de cercetare,primesc raspuns, citesc pe acolo politistul a luat declaratie la capra in loc sa ... (vezi toată discuția)