avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 753 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... plata prioritara a salariilor
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

plata prioritara a salariilor

La care institutie pot reclama faptul ca fostul angajator a platit contributiile catre stat aferenta salariilor la Finante insa nu a acordat salariile in mana la oameni de mai bine de 4 luni?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:45, 26 Septembrie 2012
Puteti sesiza ITM-ul si/sau promova o actiune in instanta impotriva angajatorului pentru neplata salariilor.

Potrivit legislatiei in materie, nu exista sanctiune pentru faptul ca angajatorul a achitat contributiile la stat inaintea salariilor.
Minunat :) Actiunea am promovat-o...are termen in noiembrie. Intre timp am cerut si sechestru asigurator. Vrem sa indisponibilizam bunuri mobile fiindca ne temem ca executarea silita e sibgura posibilitate sa ne recuperam banii. Ce sanse credeti ca sunt pentru admiterea sechestrului asigurator?
Sunt sanse sa vi se admita cererea privind instituirea sechestrului asigurator daca se va dovedi ca cererea este fondata ...
Mi s-a admis sechestru asigurator in cadrul litigiului de munca. Insa cred ca am facut o greseala. Judecatorul a intrebat daca vrem cheltuieli de judecata si am spus nu. Asta inseamna ca nu voi putea recupera cheltuielile facute cu executorul judecatoresc? Sau le recuperez la finalul litigiului de munca?
Cheltuieile de executare sunt una, iar cheltuielile de judecata altceva ... trebuia sa spuneti ca solicitati si cheltuieli de judecata - onorariu avocat, taxe etc .

Alte discuții în legătură

Restituire cautiune sechestru asigurator ContSters223764 ContSters223764 Buna ziua, in cazul instituirii unui sechestru asigurator pe un anumit numar de actiuni, s-a fixat o cautiune in valoare de 2.500 lei, ce a fost ... (vezi toată discuția)
Sechesteru in timpul recursului boss_gabi87 boss_gabi87 Daca doua persoane sunt in proces pentru pretentii (returnarea unei sume de bani imprumutate), creditorul castiga procesul la judecatorie, dar debitorul face ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli de judecata ContSters93450 ContSters93450 Buna ziua, as dori si eu un sfat legat de un litigiu in instanta : societatea noastra a dat in judecata in anul 2011 un fost salariat pt. recuperarea unor ... (vezi toată discuția)