avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Batut in arest
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Batut in arest

Buna ziua,
In urma unei fapte,fratele meu a fost arestat preventiv 24 de ore. Aici "domnii" politisti l-au batut 4 ore incontinuu cu rani vizibile pe corp si fata.As dori sa stiu daca as avea castig de cauza daca i-as actiona in instanta cu adeverinta de la medicul legist,dar fara martori.Deoarece in camera era doar el si politistii.
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 22:37, 20 Septembrie 2012
Puteti face acest lucru iar certificatul medico legal va "atarna" greu la dosar, bine domnii politisti vor sustine ca fratele dvs si-a provocat singur ranile, ceritificatul medico legal insa poate atesta daca gravitatea ranilor provocate ar fi putut fi provocate de catre victima. Puteti acuza politistii de vatamare corporala si abuz in serviciu.
Dar el are obligatia de a nu parasi localitatea de domiciliu timp de 30 de zile Nu are voie sa mearga nici la medicul legist daca acesta nu se afla in localitate?
Ultima modificare: Miercuri, 19 Septembrie 2012
CosminaG, utilizator
Sa faca o cerere motivata la procuror prin care sa ii acorde dreptul de la a se deplasa la medicul legist, eventual chiar insotit de organele de cercetare penala.
Da, varianta cu aceasta cerere de a se deplasa la medicul legist este viabila.

Nu conteaza ca nu a avut martori daca va dovedi ca a fost agresat in arest.
Va multumesc!

Alte discuții în legătură

Lovire sau alte violente naroty naroty as avea o intrebare in legatura cu infractiunea de lovire. plangerea prealabila se depune la parchet sau la politie? avand in vedere faptul ca persoana a ... (vezi toată discuția)
Vatamare corporala sau tentativa de omor? cataxxl cataxxl Buna ziua. As avea o speta la care am nevoie de ceva lamuriri pe care voi incerca sa v-o prezint. Cu patru zile in urma, in timp ce ma aflam cu fratele meu ... (vezi toată discuția)
Bataie luata la politie +amenda aurellian aurellian Buna seara, acum doua zile am fost luat pe sus de la locul de munca, unde sapam un sant impreuna cu alti colegi, de catre politistul din sat, m-a dus la ... (vezi toată discuția)