avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 835 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Batut in arest
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Batut in arest

Buna ziua,
In urma unei fapte,fratele meu a fost arestat preventiv 24 de ore. Aici "domnii" politisti l-au batut 4 ore incontinuu cu rani vizibile pe corp si fata.As dori sa stiu daca as avea castig de cauza daca i-as actiona in instanta cu adeverinta de la medicul legist,dar fara martori.Deoarece in camera era doar el si politistii.
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 22:37, 20 Septembrie 2012
În momentul în care o persoană intră în arest, este obligatorie efectuarea unui examen medical.
Dacă după acest examen cel arestat prezintă urme de vătămare, indiferent dacă le-a provocat cel în cauză, vreun coleg de celulă sau organele de anchetă, statul este răspunzător (conform practicii și jurisprudenței CEDO).
Deci statul răspunde de sănătatea și integritatea corporală a celor aflați în custodia sa.

Problema D-voastră este că fratele D-voastră a fost „arestat” pt 24 de ore, deci nu cred că a fost o „arestare” ci o „reținere”, iar în aceste condiții nu cred că i s-a făcut un control medical la luarea măsurii reținerii.

După părerea mea va fi foarte greu să dovediți că vătămările respective i-au fost provocate pe perioada reținerii.
1) contracost, URGENT puteți chema un medic legist la domiciliul fratelui dvs.(chemați 2 ca să atârne mai greu Certificatul M.L) ;
2) fratele dvs. să depună DE ÎNDATÃ o Pl.P. la parchetul local, pe dvs. și alte persoane ca martori (a fost văzut în ce stare a venit de la Poliția acasă)
Daca vreti sa initiati astfel de demersuri judiciare nu cred ca aveti sanse fara avocat.
Trebuie expuse mai multe argumente si ancheta va fi foarte greoaie.
Nu mai exista parchetul militar care sa se ocupe de astfel de cazuri si procurorii se cam cunosc cu politistii...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lovire sau alte violente naroty naroty as avea o intrebare in legatura cu infractiunea de lovire. plangerea prealabila se depune la parchet sau la politie? avand in vedere faptul ca persoana a ... (vezi toată discuția)
Vatamare corporala sau tentativa de omor? cataxxl cataxxl Buna ziua. As avea o speta la care am nevoie de ceva lamuriri pe care voi incerca sa v-o prezint. Cu patru zile in urma, in timp ce ma aflam cu fratele meu ... (vezi toată discuția)
Accident la trecerea de pietoni - victima doreste o suma mai mare de bani bm41 bm41 in data de 25ale lunii circulam pe un bulevard in localitatea unde domiciliez.la o trecere de pietoni,am orpit,in fata mea aflandu-se un alt autoturism care ... (vezi toată discuția)