avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1536 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... accept montare schele
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

accept montare schele

Buna ziua,
Am achizitionat de curand un apartament la etajul 3 al unui bloc de 4 etaje. Toate apartementele sunt izolate, mai putin cel de la etajul 4. Intrebarea mea este: sunt obligata sa accept montarea schelelor in vederea efectuarii termoizolatiei de la etajul 4 tinand cont ca vecinii de la parter, etj 1 si 2 nu sunt de acord? Ne poate obliga cumva vecinul de la 4 sa-l lasam sa dea gauri in izolatia noastra pentru montarea schelelor?
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 19:29, 19 Septembrie 2012
1) terenul aparținând imobilului este de 1m lățime în jurul lui : restul terenului aparține Consiliului Local;
2) nefiind terenul imobilului și deci nici proprietățile proprietarilor parter și etajelor 1 și 2, schelele se pot monta pe terenul Consiliului Local.Dacă se montați în proprietatea COMUNÃ a imobilului : cât au co-indivizarii dvs. din acel imobil, atât drept de proprietate comună/în devălmășie aveți și dvs. și proprietarul de la etajul 4.Așadar, acel vecin de la etajul 4 are același drept ca și dvs.
3) nimeni NU vă poate obliga să lăsați pe cineva să vă vatăme dreptul și proprietatea dvs. pt. folosul lui propriu.S-ar putea ivii aici problema proprietății comune fiind exteriorul imobilului dar anveloparea montată pe acel perete exterior este a dvs.
Cu siguranta ca intrtinerea partilor comune,este obligati tuturor proprietarilor,dar intretinerea spatiului privat aprtine doar proprietarului!Fixarea schelelor la etj 4 nu necesita ancorarea pe peretii dv-stra decat in zona de casa scarilor fara deteriorarea ap dv!Se pot fixa si de rastelul metalic al balcoanelor!:P:fight:
casa scarii este in partea opusa a apartamentului, nu se ajunge la ea. Iar balconul nu are cadru metalic ci este si el izolat si facut din termopan.
Este necesar sa va intelegeti omeneste, mai ales ca dvs. nu aveti nici-o vina ca vechiul proprietar nu a efectuat termoizolarea odata cu toata lumea. De altfel gaurile care se dau in vederea ancorarii schelei sunt foarte mici si se pot astupa foarte bine, la demontarea acesteia.
Ar mai fi solutia efectuarii lucrarii de termoizolare cu alpinisti utilitari - daca sunt conditii la fata locului. Oricum, ”inchiderea” izolarii la toate apartamentele este un lucru benefic pentru mai toti proprietarii, mai ales pentru cei de la etajul 3 - pe care trebuie sa-i apropiati, sa va sprijine in demersul dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reabilitare bloc fără acordul proprietarilor de la parter. ce trebuie să fac și ce articole de lege au fost încălcate? Kereha Kereha În orașul nostru se reabilitează blocul de locuințe. Pe bani europeni.noi figurăm proprietari in cf dar am dat in chirie spatiile la 2 societati totusi ... (vezi toată discuția)
Asociatie proprietari-spatii comune iuliaiulia1501 iuliaiulia1501 As vrea sa aflu daca un perete exterior al apartamentului proprietate personala este considerat spatiu comun avand in vedere cheltuielile pentru izolare ... (vezi toată discuția)
Publicitate sc rebela_ikariam rebela_ikariam Buna ziua ! Detin in chirie un spatiu comercial situat la parterul unui bloc de locuinte. Fara a platii sau discuta cu vreo persoana juridica sau fizica ... (vezi toată discuția)