avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 426 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

Buna Ziua!
Doresc si eu o ingormare despre dreptul la succesiune. Bunicul este proprietar al unei case si teren. a decedat de mai bine de 10 ani. a avut 2 copii care sunt ambii decedati. unul dintre copii are 2 fii din doua casatorii diferite si sotia care inca mai traieste. celalat copil decedat nu a avut copii.Nu a fost deschisa succesiune nici dupa bunic si nici dupa tata. Cum se procedeaza in acest caz si cum se imparte mostenirea. si care ar fi costul pentru deschiderea succesiunii.
va multumesc
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 14:42, 19 Septembrie 2012
Costul pentru deschiderea succesiuni vi-l poate spune notarul de care apartine adresa bunicului d-voastra decedat iar notarul va va informa asupra demersurilor respectiv acte depuse la notar cu citarea tuturor mostenitorilor legali. Avand in vedere ca sotia traieste ea are dre dreptul la o 1/3 din mostenire restul de 2/3 se va impartii celor 2 fii respectiv celor 2 nepoti asta in cazul in care nu exista un testament valabil. Va sfatuiesc sa nergeti la notariat si veti obtine toate informatiile ce va intereseaza
Mostenirea s eimparte in acest caz intre sotia supravietuitoare a unuia dintre fii si cei 2 copii ai ei. Ei culeg atat partea de mostenire a tatalui lo, cat si pe cea a unchiului cuvenita dupa parinti.Sotia are drept la mostenire doar asupra cotei parti a sotului.
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Unchiul meu a murit, mostenitori suntem eu si sotia lui tata (fratele defunctului)? andreistan andreistan Buna ziua, Unchiul meu, fratele tatalui meu a decedat in 2012, tatal meu a decedat in 2009, ramanand in viata sotia lui si eu. Unchiul a lasat o ... (vezi toată discuția)
Succesiune deschisa de nepoti ??? mirelahanganu mirelahanganu Buna ziua , Am si eu nevoie de parerile dvs . Situatia este urmatoarea : Sot si sotie - proprietari ai unui apartament cumparat dupa 1989 Sotul a ... (vezi toată discuția)
Dreptul la mostenire mirela tuleu mirela tuleu Buna ziua, sunt interesata de o anumita procedura si anume deschiderea de succesiune dupa bunica mea. A ramas in urma ei un teren pe care dorim sa construim ... (vezi toată discuția)