avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1408 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... incompatibilitate grad rudenie- functie in cadrul ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

incompatibilitate grad rudenie- functie in cadrul asociatiei de proprietari

Adunarea generala a unei asociatii de proprietari alege legal, presedintele, comitetul executiv si cenzorul.Comitetul angajeaza un administrator ,membru al asociatiei.Presedintele este cuscru (ruda prin alianta) cu administratorul iar administratorul cumatru cu cenzorul.Din punctul de vedere al Legii 230 din 2007, exista vreo icompatibilitate? Au fost alesi de adunarea generala in totala cunostinta de cauza.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: loras , utilizator 19:08, 18 Ianuarie 2019
Nu exista incompatibilitate, dar ... corb la corb....

HG 1588/2007 Art.12 i) nu pot ocupa functii In comitetul executiv si in comisia de cenzori membri avand grade de rudenie, pana Ia gradul al 4-lea inclusiv.
Ultima modificare: Miercuri, 19 Septembrie 2012
ContSters241232, utilizator
In conformitate cu Legea 230/2007 nu exista incompatibilitate din cele enuntate de dv.
Deci pot functiona asa cum au fost alesi.

@thran
Corb la corb..... pot fi si doi prieteni de o berica sau o tuica.....
Pai cam asta si sunt, de o bericioaica, o tuica mica la halba, i-a botezat copilul sau i-a cununat copii, asa ca ....oricum nu cred sa fie foarte atent cenzorul cand controleaza actele.:))
thran a scris:


..oricum nu cred sa fie foarte atent cenzorul cand controleaza actele.:))


Indiferent de gradele de cumetrie ,cenzorul raspunde administrativ,civil sau penal-dupa caz,pentru documentele asumate si vizate

am si eu o intrebare legata de problma asta: daca sotia e administrator, sotul poate fi presedunte al asoc. de proprietari.?
multumesc
mihaela

Alte discuții în legătură

Conflict de interese lucretiapopa lucretiapopa Casiera si presedintele sunt in relatie de concubinaj. Locuiesc impreuna in apt. presedintelui. Ambii detin card asociat contului asociatiei. Acum 2 ani, ... (vezi toată discuția)
Reorganizare asociatie de proprietari savulescurazvan savulescurazvan actuala asociatie de proprietari are datorii la furnizorii de gaze naturalesi apa potabila deoarece conducerea asociatiei, respectiv presedintele acesteia, nu ... (vezi toată discuția)
Incompatibilitate 30 LAURA 30 LAURA Buna ziua, Va rog sa imi comunicati daca la Asociatia de proprietari sotul doamnei care face contabilitate si caserie poate sa fie presedintele aceleasi ... (vezi toată discuția)