avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 894 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... incompatibilitate grad rudenie- functie in cadrul ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

incompatibilitate grad rudenie- functie in cadrul asociatiei de proprietari

Adunarea generala a unei asociatii de proprietari alege legal, presedintele, comitetul executiv si cenzorul.Comitetul angajeaza un administrator ,membru al asociatiei.Presedintele este cuscru (ruda prin alianta) cu administratorul iar administratorul cumatru cu cenzorul.Din punctul de vedere al Legii 230 din 2007, exista vreo icompatibilitate? Au fost alesi de adunarea generala in totala cunostinta de cauza.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: loras , utilizator 19:08, 18 Ianuarie 2019
Legea nu prevede incompatibilitate nici in aceasta situatie.
Daca locatarii au incredere in aceasta formula o pot mentine, daca nu, il schimba pe unul din ei.
Este foarte important rolul unui cenzor stiutor de carte si de legi, indiferent cine conduce sau administreaza asociatia.
@ynocentta
Indiferent de gradele de cumetrie ,cenzorul raspunde administrativ,civil sau penal-dupa caz,pentru documentele asumate si vizate

Am uitat sa va atentionez ca nu am luat fracul si papionul, " pe cale de consecinta" daca nu stiti de gluma va rog sa nu va mai bagati in seama cu mine.
Din pacate cunoastem legea!!
Eu sunt casiera, tata administrator. Legea 196/2018 prevede la articolul 46 alin 6 că nu se pot numi in funcții de conducere, administrare ori control persoane înrudite până la gradul al treilea cu persoane încadrate deja. Eu nu sunt nici președinte, nici administrator și nici cenzor. Pot rămâne casiera?? Mulțumesc mult







ynocentta a scris:

thran a scris:


..oricum nu cred sa fie foarte atent cenzorul cand controleaza actele.:))


Indiferent de gradele de cumetrie ,cenzorul raspunde administrativ,civil sau penal-dupa caz,pentru documentele asumate si vizate



~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conflict de interese lucretiapopa lucretiapopa Casiera si presedintele sunt in relatie de concubinaj. Locuiesc impreuna in apt. presedintelui. Ambii detin card asociat contului asociatiei. Acum 2 ani, ... (vezi toată discuția)
Reorganizare asociatie de proprietari savulescurazvan savulescurazvan actuala asociatie de proprietari are datorii la furnizorii de gaze naturalesi apa potabila deoarece conducerea asociatiei, respectiv presedintele acesteia, nu ... (vezi toată discuția)
Incompatibilitate 30 LAURA 30 LAURA Buna ziua, Va rog sa imi comunicati daca la Asociatia de proprietari sotul doamnei care face contabilitate si caserie poate sa fie presedintele aceleasi ... (vezi toată discuția)