avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 339 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Job in strainatate in timpul indemnizatiei de crestere ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Job in strainatate in timpul indemnizatiei de crestere copil.

Buna seara. Sunt mama unei fetite de 7 luni si mai am 5 luni de indemnizatie crestere copil.
Sotul meu a ramas fara job si ne gandeam sa emigram. Daca primesc un contract afara trebuie sa renunt la indemnizatie chiar daca nu obtin venituri impozabile in Romania? Sau poate contractul meu de aici sa ramana suspendat pana la data la care copilul implineste un an urmand sa se desfaca la aceasta data?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:41, 17 Octombrie 2012
Nici inainte, nici acum OUG 111/2010 nu permitea si nu permite schimbul intre soti in cazul CCC.
Imi cer scuze ca insist insa pe diverse forumuri gasesc raspunsuri contradictorii. Unii zic ca sepoate,altii ca nu. De ex pe acest topic se zice ca se poate. www.avocatnet.ro/content/for...

La fel am gasit pe mai multe forumuri insa nimeni nu spune articolul in baza caruia s-a tras aceasta concluzie.
1. Link-ul pe care il invocati dvs. se refera la perioada de dinainte de 01.01.2011 cand se aplicau prevederile OUG 148/2005.

2. - Incepand cu data de 01.01.2011 se aplica OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor care nu mai prevede aceasta posibilitate.

- Asa spune si Ordinul MMFPS 1474/2011:

Situatie:
Părinţii care, între ei, doresc să îşi schimbe opţiunea pentru indemnizaţie pentru creşterea copilului pe perioada în care beneficiază de acest drept.

Solutie:
Potrivit prevederilor art. 2 alin. (7) din OUG nr. 111/2010, odată făcută opţiunea, aceasta nu mai poate fi schimbată. Deşi este un drept individual, decizia de a avea un copil, cât şi deciziile ulterioare privind creşterea, îngrijirea şi educarea acestuia sunt luate în comun de părinţii/reprezentanţii legali ai copilului, în conformitate cu prevederile Codului familiei. Prin urmare, se aplică această regulă şi în situaţia deciziei/opţiunii exprimate în cazul concediului şi indemnizaţiei pentru creşterea copilului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt in cic -plec din tara. lili09 lili09 Cine stie sa-mi spuna ce trebuie sa fac daca sunt in cic optiunea 2 ani, termenul expira la anu' trebuie sa plec din tara nu pentru munca, plec cu sotul meu ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie Ioana177 Ioana177 Buna ziua, Am un fiu nascut pe 18 sep 2012. As dori ca pe perioada concediului de maternitate sa ma mut in Germania. Daca parasesc tara mai beneficiez de ... (vezi toată discuția)
Suspendare indemnizatie crestere copil ContSters282997 ContSters282997 Buna seara, incepand cu data de 01.05.2012 sunt mamica si primesc indemnizatie de ingrijire al copilului si alocatia de stat pentru copil. In perioada ... (vezi toată discuția)