Daca am cerut garantie de participare, am facut bine daca am returnat-o catre pierzator in ziua urmatoare comunicarii rezultatului procedurii? Cand ar trebui sa o returnez castigatorului?
Ce se intampla in cazul in care am mentionat in FDA date limita pentru solicitari de clarificari si raspuns la acestea (pe documentatia solicitata), dar vin dupa acest termen solicitari de documentatii de atribuire? Le putem oferi? Ce se intampla insa cu datele pt solicitarile/raspunsurile la clarificari - automat nu se vor mai respecta in cazul acesta.
1. garantia trebuie returnata dupa ce expira perioada in care respectivul poate depune contestatie. ce va faceti daca ataca comunicare si cnsc-ul o respinge ca nefondata? de unde retineti dvs. suma prevazuta de art 278^1din oug 34/2006?. in concluzie, nu trebuia returnata garantia in acest moment. va expuneti la riscuri.
2. dvs. aveti obligatia sa raspundeti la solicitarea de clarificari chiar daca aceasta este formulata dupa termenul limita. asa spune legea. aceasta obligatie insa presupune situiatia in care dvs. aveti si timp pt. a formula aceal raspuns. poate fi o solicitare mai complexa si atunci sa nu puteti rapsunde pana la momentul depunerii ofertei. in orice caz, nu trebuie sa abuzati de o asemenea justificare. in masura in care puteti raspunde atunci raspundeti.