Buna ziua. Am depus o solicitare pentru studierea dosarului medical personal si obtinerea unor copii ale actelor dosarului, la un spital de stat invocand prevederile Legii nr.46/2003, nu si ale O.G.nr.27/2002. Institutia sesizata mi-a trimis cateva pagini ilizibile sustinand ca sunt copii ale unor documente cuprinse in dosar, fara sa-si dea acceptul pentru studierea dosarului. Raspunsul nu are numar de inregistrare si nici data si a fost comunicat folosindu-se o copie a plangerii mele, pe care compartimentul juridic a notat solutia dispusa. Am gresit neinvocand prevederile O.G nr .27/2002 si petitia a fost considerata o cerere oarecare ? Pot sa fac plangere in instanta, reclamatie administrativa sau trebuie sa reiau procedura de petitionare?
unitatea medicala nu este autoritate administrativa.
Actiunea in instanta se va baza pe obligatia de a face si pe codul civil + lg sanatatii &co (in principal pe drepturile pacientului de a avea acces la propriul dosar medical).
insa comunicarea unor xerocopii ale documentelor de la dosar echivaleaza cu o consultare a dosarului. nu exista obligatia de a vedea originalele.
puteti insa reveni si sa le cereti sa va confirme ca acele documente sunt singurele din dosar si eventual sa va confirme ca sunt conforme cu originalul.