avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 660 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Admisibilitate plangere in contencios administrativ
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Admisibilitate plangere in contencios administrativ

Buna ziua. Am depus o solicitare pentru studierea dosarului medical personal si obtinerea unor copii ale actelor dosarului, la un spital de stat invocand prevederile Legii nr.46/2003, nu si ale O.G.nr.27/2002. Institutia sesizata mi-a trimis cateva pagini ilizibile sustinand ca sunt copii ale unor documente cuprinse in dosar, fara sa-si dea acceptul pentru studierea dosarului. Raspunsul nu are numar de inregistrare si nici data si a fost comunicat folosindu-se o copie a plangerii mele, pe care compartimentul juridic a notat solutia dispusa. Am gresit neinvocand prevederile O.G nr .27/2002 si petitia a fost considerata o cerere oarecare ? Pot sa fac plangere in instanta, reclamatie administrativa sau trebuie sa reiau procedura de petitionare?
Cel mai recent răspuns: caroll , utilizator 08:41, 24 Septembrie 2012
unitatea medicala nu este autoritate administrativa.
Actiunea in instanta se va baza pe obligatia de a face si pe codul civil + lg sanatatii &co (in principal pe drepturile pacientului de a avea acces la propriul dosar medical).
insa comunicarea unor xerocopii ale documentelor de la dosar echivaleaza cu o consultare a dosarului. nu exista obligatia de a vedea originalele.
puteti insa reveni si sa le cereti sa va confirme ca acele documente sunt singurele din dosar si eventual sa va confirme ca sunt conforme cu originalul.
Multumesc pentru informatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce fac daca cei de la posta numi comunica traseul corespondentei? joohny88 joohny88 sunt obligati cei de la posta romana sa-mi comunice ce s-a intamplat cu o recomandata daca nu am primit-o si nici n-a fost returnata?daca fac o cerere scrisa ... (vezi toată discuția)
Cum se fac conforme cu originalul inscrisurile depuse la cererea de chemare de judecata iolanda15 iolanda15 Va rog sa ma lamuriti cum sa procedez pentru certificarea conform cu originalul a inscrisurilor depuse in copie xerox odata cu cererea de chemare in ... (vezi toată discuția)
O persoană poate fi internată nevoluntar înainte ca instanța să se pronunțe cu privire la legalitatea acestei măsuri? Zebedeu Zebedeu Legea 487/2002, Art. 61 [i](7) [b]Până la pronunțarea hotărârii instanței[/b] cu privire la confirmarea deciziei de internare nevoluntară, [b]pacientul ... (vezi toată discuția)