avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 826 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... informare personal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

informare personal

buna ziua,
Sunt angajat intr-o unitate sanitara pe perioada determinata (contractul se termina in luna aprilie 2013 Sectia X,in care lucrez, face o rocada cu sectia Y cu tot cu pac si personal.Intrebare:se poate muta un post provizoriu (de maternitate) dintr_o sectie in alta daca pe contract se specifica,ca am fost angajat in sectia X,perioada 12 luni? Si daca da,noi nu ar trebui sa fim anuntati? E legal ca in data de 30 09 12,de ex.sa primim o hartie in mana,ca de maine suntem in alta sectie? Pe baza acestei mutari neanuntate oficial (diverse speculatii exista,dar nimic concret) pot avea o demisie fara preaviz? (nu doresc sa lucrez in sc Y )
Cu multumiri
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:12, 20 Septembrie 2012
Anterior modificarii contractului individual de munca, angajatorul are obligatia de a informa salariatul cu privire la clauzele esentiale pe care intentioneaza sa le modifice.

Demisia fara preaviz opereaza in situatia in care angajatorul nu-si indeplineste obligatiile asumate in c.i.m.
are obligatia de a informa salariatul cu cat timp inainte de a face schimbari? Te poate anunta cu 24 ore inainte (de maine vi in sc Y )?? Eu stiam ca un post de maternitate NU poate fi modificat atata timp cat angajatul de drept al acelui post nu s-a intors la servici,indiferent daca pe acel post,a fost angajat cineva provizoriu sau nu (adica nu se poate desfinta,muta,etc),gresesc??
multumesc
Codul muncii nu prevede un anumit termen pentru a informa salariatul cu privire la intentia de modificare a c.i.m.... insa in cazul in care angajtorul nu-si indeplineste aceasta obligatie, atunci slariatul are dreptul să sesizeze, în termen de 30 de zile de la data neîndeplinirii acestei obligaţii, instanţa judecătorească competentă şi să solicite despăgubiri corespunzătoare prejudiciului pe care l-a suferit ca urmare a neexecutării de către angajator a obligaţiei de informare.

Parerea mea este ca acea informare va trebui facuta cel mai tarziu in ziua anterioara zilei din care se doreste modificarea...
in legatura cu informarea,am inteles,multumesc pentru raspunsuri.Totusi,conducerea ar trebui sa ma informeze pe mine,sau pe angajatul de drept,adica pe fata care va veni din maternitate peste 4 luni ,pt ca postul de fapt e al ei,eu sunt provizoriu(voi pleca cand ea vine).Imi cer scuze ca insist cu intrebarea,poate fi mutat un post provizoriu? pentru ca nu toata sectia se muta,ci doar 3 posturi(angajati) in alta sectie printre care si al meu Nu ar trebui sa lasa acest post in pace si sa mute alt om?
multumesc
Angajatorul trebuie sa informeze salariatul al carui arport de munca se doreste modificat ... prin reorganizare, se poate muta posturile ....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetarea contracutlui de munca in urma demisiei lacry_day lacry_day Buna seara in primul rand. Care este perioada in care un angajator, are obligatia de a incheia contractul de munca al salariatului si toate hartiile ce tin de ... (vezi toată discuția)
Schimbarea locului si a conditiilor de munca caniculesei caniculesei Buna ziua! Va rog sa ma lamuriti in privinta urmatoarei probleme: in cadrul unui spital se intentioneaza schimbarea locurilor si a conditiilor de munca a unor ... (vezi toată discuția)
Demisie fara preaviz mb_mihaela mb_mihaela Sunt angajata la o SC si sefii mei mi-au prelungit cu inca 3 luni CIM-ul deoarece doresc sa,,ma foloseasca\'\' pentru o perioada intensa ce va urma iar apoi ... (vezi toată discuția)