avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2269 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie fara preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie fara preaviz

Sunt angajata la o SC si sefii mei mi-au prelungit cu inca 3 luni CIM-ul deoarece doresc sa,,ma foloseasca'' pentru o perioada intensa ce va urma iar apoi ,,o dau afara,nu mai am nevoie de ea''(s-a exprimat seful meu unei angajate de la contabilitate). Imi caut intre timp un alt serviciu dar ma intereseaza daca pot pleca fara sa respect preavizul(in CIM 45 zile ,dar am inteles ca legal acesta este nu mai mare de 30 zile calendaristice).
Faptul ca nu am semnat actul de aditional de prelungire a contractului de munca si de asemeni nu am semnat fisa de post ma ajuta sa fac acest lucru ?
ma intereseaza sa nu imi spuna ca am prejudiciat societatea in vre-un fel si sa nu imi iau banii pe perioada lucrata,unde mai pui si faptul ca sunt platita cu 30 zile in urma.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:01, 24 Iulie 2013
Dati mai multe detalii.Ati avut contract pe perioada determinata?Vi s-a prelungit contractul?Pe ce baza?Ce scrie in contract despre per de preaviz?
1. Cum s-a prelungit durata c.i.m. fara sa semnatia ctul aditional de modificare a duratei acestuia?

2. De la regula potrivit căreia salariatul care își dă demisia are obligația de a acorda angajatorului un termen de preaviz, Codul muncii prevede situații de excepție, în care salariatul își poate da demisia fără a acorda angajatorului termenul de preaviz.
Această excepție de la regula acordării preavizului se regăsește în cuprinsul dispozițiilor art. 81 alin. (8) Codul muncii.
Asadar, În cazul în care angajatorul nu își îndeplinește obligațiile asumate prin contractul individual de muncă, salariatul poate demisiona fara preaviz.
Prin urmare, încălcarea oricărei obligații asumate prin contractul individual de muncă poate da dreptul salariatului de a-și da demisia fără însă a acorda și termenul de preaviz.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preaviz ciprianst ciprianst As dori ajutorul in rezolvarea corecta a urmatoarei probleme: - angajatorul a transmis un act aditional prin care se modifica perioada de preaviz in cazul ... (vezi toată discuția)
Contract pe duratã determinatã. demisie georgiana_geo georgiana_geo Buna seara. Am si eu o nelamurire. Lucrez de 2 luni si cateva zile la o firma unde am contract determinat pana in iulie. La inceput am avut contract determinat ... (vezi toată discuția)
Demisia la zi cristinaluciana cristinaluciana Buna ziua, Vreau sa imi dau demisia la zi,fara preaviz, tin sa mentionez ca sunt angajata pe perioada nedeterminata, incepand din data de 15.03.2016 ( 3 ... (vezi toată discuția)