avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... daca beneficiez de indemnizatie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

daca beneficiez de indemnizatie

eu trebe sa nasc pe 20 dec 2012,de lucru ma las la 1 dec.2012, si am 10 luni lucrate ,dupa care intru in medical.se iau in considerare cele 126 de zile la vechimea ,, 12 luni lucrate in anul anterior nasteri copilului ,,
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:25, 20 Septembrie 2012
Inainte de data nasterii copilului trebuie sa aveti 12 luni in care ati realizat venituri supuse impozitului pe venit .. in calculul celor 12 luni intra si concediu de maternitate .
1. Beneficiati de indemnizatie pentru concediu crestere copil (CCC) daca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului aveti venituri din salarii, din activitati independente sau agricole sau perioade asimilate (eleva sau studenta la zi, somaj indemnizat, concedii medicale, concediu de maternitate etc.).

2. In cele 12 luni premergatoare nasterii copilului intra si luna in care acesta s-a nascut.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum sa beneficiez de maternal stoienescumaria stoienescumaria sunt gravida in 10 saptamani , nu am lucrat din noiembrie 2011, pot sa platesc din mana si sa beneficiez de maternal dupa nastere si unde ? (vezi toată discuția)
Acordarea concediului pentru cresterea copilului khrik_1977 khrik_1977 buna ziua. as dori sa ma lamuriti si pe mine. m-am angajat in data de 12.04.2011. din iulie as dori sa intru in medical pana la nastere 15.10.2011 si apoi sa ... (vezi toată discuția)
Concediu de maternitate IoanaFD IoanaFD Buna ziua, as avea o intrebare legata de concediu de maternitate. Daca in anul dinaintea nasterii copilului, ma aflam in concediu fara plata, este posibil ca ... (vezi toată discuția)