avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1621 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Cerere deschidere procedura insolventei debitor
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Cerere deschidere procedura insolventei debitor

Are vreun rost pentru un creditor sa solicite deschiderea procedurii de insolventa impotriva unui debitor in condiiile in care societatea respectiva este in functiune si nu mai sunt impotriva sa cereri de intrare in insolventa si din partea altor creditori?
Il ajuta cu ceva pe creditor aceasta actiune? Il afecteaza pe debitor? Are rost aceasta actiune solitara a creditorului, in afara de faptul ca se inmultesc numarul de dosare si se da de lucru instantelor de judecata?
Cel mai recent răspuns: Cos78 , utilizator 13:25, 20 Septembrie 2012
Puteti sa solicitati deschiderea procedurii de insolventa doar daca detineti o creanta de minim 45000 lei si care este certa, lichida si exigibila de peste 90 de zile. Nu are importanta daca mai sunt si alti creditori care nu au cerut deschiderea acestei proceduri. Va ajuta in masura in care debitorul detine bunuri ce pot fi valorificate a caror valoare este indestul de mare ca sa acopere tote creantele declarate, inclusiv a dvs., dar exista creante prioritare si garantate care vor fi acoperite inaintea celor chirografare (asa cum presupun ca este creanta dvs.)
Va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Faliment? violeta pascal violeta pascal Am o societate a carui asociat unic a fost arestat pt. 2 ani.Are datorii la bugetul de stat si la bug.asig.sociale in jur de 45000 lei si are in patrimoniu ... (vezi toată discuția)
Cesiune creanta ,creditor chirograf discover discover Buna seara , un creditor chirograf obține de la societatea debitoare , cu 2 luni înainte de deschiderea procedurii de insolventa , un act prin care soc ... (vezi toată discuția)
Recuperare sume coraliana coraliana Buna dimineata, Am de recuperat sume in urma vanzarii de marfa de la o firma care am aflat ca a intrat in insolventa? Ce trebuie sa fac pt ... (vezi toată discuția)