Buna ziua!Am si eu nevoie de ajutorul d-voastra!Eu am 21 de ani si am tata vitreg.Tatal meu natural,in urma divortului cu mama mea,trebuia sa-mi plateasca pensie alimentara,dar nu mi-a platit.Ei au divortat acum 14 ani.Mai pot face ceva sa-mi plateasca pensia?Eu acum sunt la facultate si am inteles ca ar trebui sa-mi plateasca atata timp cat urmez studii superioare.Va rog frumos sa ma ajutati cu un sfat!Va multumesc anticipat:):((:((
Din urma nu mai puteti recupera nimic pentru ca a intervenit termenul de prescriptie.
Avand in vedere ca va aflati in continuarea studiilor, aveti posibilitatea sa formulati o actiune de stabilire pensie in favoarea majorului aflat in continuarea studiilor, actiune care va fi formulata in nume personal si in contradictoriu cu tatal dvs.
Daca sunteti singurul copil pe care il are in intretinere, pensia poate fi stabilita in cuantum de 25 % din venitul net realizat de acesta, iar daca nu realizeaza venituri, pensia poat fi stabilita in functie de venitul minim pe economie.
Daca tatal dvs. realizeaza venituri, va trebui sa indicati instantei de judecata angajatorul si sediul acestuia pentru comunicarea veniturilor pe care le realizeaza.
Pentru a dovedi ca va aflati in continuarea studiilor, aveti nevoie de o adeverinta eliberata de institutia de invatamant superior ale carei cursuri le urmati.
Actiunea se introduce la judecatoria in a carei raza teritoriala domiciliati si este scutita de plata taxei de timbru.
Va rog, spune-ti-mi:
miliuta
care este procedura de dare in judecata a tatalui (stiu ca acest lucru este dureros ,dar asa este viata iar acest cuvint ,,tata\"nu vine bine la toata llumea ... (vezi toată discuția)