avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 717 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general indemnizatie administrator
Discuție deschisă în Contabilitate în general

indemnizatie administrator

ce taxe se plateste la indemnizatie administrator, tb sa-i fac contract? ce fel de contract?
Cel mai recent răspuns: Stefania Paraschiva , Contabil 22:05, 11 Februarie 2007



ce taxe se plateste la indemnizatie administrator, tb sa-i fac contract? ce fel
Ce fel de administrator?
Sunt doua cazuri:
-vreun SRLica(ori microintreprindere) - contract "prestari servicii"(era 10%/la sursa), mai ales daca omul mai lucreaza(e angajat) undeva
-daca e administrator pe la SA-uri, aici incepe valsul: li se suspenda contractul de munca(daca aveau cu societatea),trebuie sa-si faca un contract cu Casa de Pensii(sa vireze aceleasi contributii ca salariatii), codul fiscal asimileaza veniturile din indemnizatiile de administrator cu cele salariale(pe la 55 or 56, ca le zapacesc astia zilnic...)

Asta daca nu cumva era vorba de administratori de asociatii de locatari.:P
Daca nu am incheiat nici un contract pana acum ce pot face? E vorva de un administrator( asociat unic) la o micro intreprindere. Ce fel de contract trebuie incheiat si cu ce suma? Ce taxe se platesc in acest caz? Administratorul nu mai este angajat nicaieri. Va rog sa ma ajutati pt ca sunt destul de derutata!
daca esti asociat unic si administrator, nu se poate !
ai nevoie de un asociat - da si tu 2 parti sociale cuiva :D- pt. a putea incheia contract.
Multumesc pentru raspuns dar as avea nevoie de mai multe detalii. Daca mai am un asociat, cum se face cu acest contractt? E mai avantajos(adica taxele la stat sunt mai mici) decat daca m-as angaja? Cat de mare poate fi contractul? Te rog, da-mi mai multe detalii pentru ca am nevoie sa stiu ce trebuie sa fac. Am infiintat inca o firma la care am luat un asociat si ma interesaeaza sa stiu mai multe despre aces contract. Astept raspuns. :">

Alte discuții în legătură

Srl in care asociat unic si administrator sunt aceeasi persoana este microintreprindere? Silvia Monica Silvia Monica Buna ziua, Citeam undeva despre microintreprinderi. Una dintre conditii ca sa fie considerata microintreprindere, este de a avea 1-9 angajati. Un SRL, in ... (vezi toată discuția)
Urgent ! taxe conventie civila theya_05 theya_05 am nevoie urgent de raspunsul la intrebarea : daca intre o persoana fizica si o asociatie de locatari se incheie o conventie civila,ce taxe si impozite trebuie ... (vezi toată discuția)
Am o societate microintreprindere Vasilcan Vasilcan Buna ziua, am o societate care este microintreprindere in anul 2022, fara salariati si doresc sa intocmesc un contract de mandat, contract care sa ateste ca ... (vezi toată discuția)