Ce fel de administrator?
Sunt doua cazuri:
-vreun SRLica(ori microintreprindere) - contract "prestari servicii"(era 10%/la sursa), mai ales daca omul mai lucreaza(e angajat) undeva
-daca e administrator pe la SA-uri, aici incepe valsul: li se suspenda contractul de munca(daca aveau cu societatea),trebuie sa-si faca un contract cu Casa de Pensii(sa vireze aceleasi contributii ca salariatii), codul fiscal asimileaza veniturile din indemnizatiile de administrator cu cele salariale(pe la 55 or 56, ca le zapacesc astia zilnic...)
Asta daca nu cumva era vorba de administratori de asociatii de locatari.:P
Daca nu am incheiat nici un contract pana acum ce pot face? E vorva de un administrator( asociat unic) la o micro intreprindere. Ce fel de contract trebuie incheiat si cu ce suma? Ce taxe se platesc in acest caz? Administratorul nu mai este angajat nicaieri. Va rog sa ma ajutati pt ca sunt destul de derutata!
Multumesc pentru raspuns dar as avea nevoie de mai multe detalii. Daca mai am un asociat, cum se face cu acest contractt? E mai avantajos(adica taxele la stat sunt mai mici) decat daca m-as angaja? Cat de mare poate fi contractul? Te rog, da-mi mai multe detalii pentru ca am nevoie sa stiu ce trebuie sa fac. Am infiintat inca o firma la care am luat un asociat si ma interesaeaza sa stiu mai multe despre aces contract. Astept raspuns. :">
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.