avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 688 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Problema contract de inchiriere
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Problema contract de inchiriere

Am incheiat un contract de inchiriere pentru un apartament in Belgia, iar in contract exista o clauza care precizeaza ca daca pleci inainte de termen trebuie sa platesti proprietarului chiria pe un anumit numar de luni.

Intrebarea mea este, daca eu nu am cum sa platesc acesti bani, la ce instanta de judecata pot fi actionat in judecata, in Belgia sau in Romania (eu avand domiciliul in Romania)? In cazul in care se va judeca in Belgia, in ce mod pot ei recupera dauna?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Filip Alexandru , utilizator 16:40, 20 Septembrie 2012
Acum depinde si ce presupune legislatia belgiana, in Romania spre ex daca paratul are domiciul in strainatate si nu nici resedinta in tara, cererea se adreseaza la instanta din circumscriptia teritoriala unde domiciliaza reclamantul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort flavia29 flavia29 Buna seara,am si eu o intrebare si va rog sa ma lamuriti daca se poate......el cetatean roman dar este rezident in olanda,ea din Republica Moldova cu ... (vezi toată discuția)
Unde depun actiunea ? chitoiu chitoiu Servus tuturor. Carei instante ma adresez pentru a chema in judecata firma la care am lucrat , la cea unde domiciliez eu ,sau la cea de resedinta al paratei , ... (vezi toată discuția)
Competenta teritoriala doru6 doru6 Conform NCPC daca paratul locuieste in strainatate si nu are resedinta in tara, unde se introduce cererea de chemare in judecata? Conform vechiul cod art. 6 ... (vezi toată discuția)