avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 812 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Pret pe ambalaj diferit de bon fiscal
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Pret pe ambalaj diferit de bon fiscal

Buna ziua,recent am cumparat copilului o jucarie mai scumpa..pretul inscris pe cutie era 215ron ...cand am platit impreuna cu alte jucarii am vazut ca mi s-a marcat pe bon 285ron ptr aceasata jucarie.La cumparare nu am observat,abia ajungand acasa si vazand pretul pe cutie am constatat diferenta.Credeti ca imi pot recupera diferenta sau mi se va spune ca pretul de pe cutie este unul gresit?Intreb caci mollul de unde am achizitionat se afla la aprox 40km de localitatea unde ma aflu si as vrea sa stiu daca ar avea rost sa ma intorc.
Cel mai recent răspuns: amiruta , utilizator 23:28, 4 Octombrie 2012
din pacate, pentru 70 de lei, nu cred ca mai e rentabil sa va intoarceti, ar insemna 80 de km dus-intors cu masina, adica vreo 60 de lei dati pe combustibil, plus timpul dvs pierdut...
puteti incerca sa verificati pretul real al jucariei pe site-ul magazinului, daca are (cautati cu google), printati pagina respectiva, scanati impreuna cu bonul, daca gasiti diferenta de pret efectiva si faceti o plangere pe site-ul autoritatii de protectie a consumatorilor [ link extern ] .
Descurajant e ca acolo o sa vedeti ca va spune ca aveti dreptul să apelaţi la această modalitate numai după ce încercaţi să rezolvaţi amiabil problema cu operatorul economic care a comercializat produsul sau a prestat serviciul...
Magazinele mai au obiceiul de trec pe eticheta de la raft cu cifre de o schioapa un pret mai mic la achizitonarea nu stiu carui alt produs sau a inca unui produs similar - cu titlu de reducere si trec mic de tot si pretul intreg pentru achizitia acelui produs in mod individual... asa ca s-ar putea sa va fi pacalit o astfel de eticheta.
Printr-un drum facut de cineva in respectiva localitate,am rezolvat problema...amiabil.Vanzatoarea care era acolo a fost de acord sa returneze diferenta,urmand a spus ea sa i se imputa colegei diferenta.La intrarea in magazin cu cutia produsului am pus intrebarea cat costa iar vanzatoarea mi-a spus 215ron caci atat scria clar si pe eticheta lipita de cutie.Atunci am prezentat bonul pe care colega vanzatoarei marcase acelasi produs cu 285ron si prin buna intelegere s-a rezolvat,returnandu-mi-se diferenta de 70ron..Explicatia a venit prin prisma faptului ca furnizorii le schimba des preturile in sistem.Daca este sau nu asa nu stiu,dar imp ptr mine este ca s-a rezolvat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restituire pantofi cumparati la pret redus din greseala romeo mart romeo mart pe data de 27 noiembrie am cumparat de la un magazin care este in lant de magazine cu sediul central in BUCURESTI o pereche pantofi care costau 300 lei . la ... (vezi toată discuția)
Etichetare gresita produs in benzinarie gabidonose gabidonose Buna ziua, Apelez la dumneavoastra in speranta ca ma puteti ajuta cu un sfat in urmatoarea problema. La finele saptamanii trecute, am dorit sa ... (vezi toată discuția)
Se considera furt? Whois Whois Buna ziua. Daca am lucrat la un magazin si am cumparat un produs mai ieftin decat era la raft se considera furt? Ideea e ca mi-am dat demisia de la magazinul ... (vezi toată discuția)