avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1109 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Se considera furt?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Se considera furt?

Buna ziua.
Daca am lucrat la un magazin si am cumparat un produs mai ieftin decat era la raft se considera furt? Ideea e ca mi-am dat demisia de la magazinul respectiv si am foarte multe ore suplimentare...iar acum ei au scos niste bonuri dim sistem in care sunt produse cu pret mai mic decat erau ele la raft si ca asta se considera furt... Dar totusi am platit o suna de bani ptr produsele respective...

Ce se poate intampla?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 19:54, 8 Aprilie 2017
Ati beneficiat de un discount in calitatea de angajat?
Daca produsul costa 1000 RON si ati schimbat eticheta cu una de 200 RON, da, poate fi caz penal.
Nu pretul de la raft este relevant mereu...in anumite situatii...

Am avut situatii dese in care la raft era un pret si la sistem era altul mai mare si am cerut sa platesc pretul de la raft desi la casa de marcat era altul.Apoi au modificat imediat pretul.
Este enervant pentru ca poti fi indus in eroare daca nu esti atent...
Sub aspectul dreptului civil ei fac oferta si cumparatorul cumpara la pretul din oferta...adica de la raft.

Daca nu ati facut modificari dvs. se poate spune ca ati cumparat legal.

Daca s-au facut anumite smecherii si ati stiut de ele exista posibilitatea de a raspunde penal.

Conteaza si care sunt probele concrete.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce lege se aplică în cazul furtului la cântar din supermarket-uri? Numby Numby Buna ziua, Nu gasest in dreptul civil nici o lege privind produsele neambalate sau fara o cantitate fixa. De exemplu: Daca un individ este descoperit ca ... (vezi toată discuția)
Pret mic pus sub un produs care de fapt este mai scump d785a39 d785a39 Am vrut sa cumpar ceva de la mega image care era asezat intr-un colt de raft, iar in acel segment de 15cm era asezat doar produsul asta si doar o eticheta, ... (vezi toată discuția)
Dosar penal supermarket CiprianDavid CiprianDavid Buna ziua, mă confrunt cu o problema din cauza unei neatenții și prostii pe care am făcut-o și care mă termina psihic. Am fost într-un supermarket cu ... (vezi toată discuția)