avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 952 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Pret mic pus sub un produs care de fapt este mai scump
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Pret mic pus sub un produs care de fapt este mai scump

Am vrut sa cumpar ceva de la mega image care era asezat intr-un colt de raft, iar in acel segment de 15cm era asezat doar produsul asta si doar o eticheta, exact sub produs. Pretul scris foarte mare, titlul produsului de 5 ori mai mic. La casa am realizat ca produsul costa mai mult, am spus ca la raft era alt pret, iar doamna de la casa m-a intrebat 'pai scria (numele produsului) pe eticheta? Nu, intr-adevar. Scris cu un font mult mai mic era de fapt numele altui produs. Exista vreo lege impotriva smecheriilor de genul?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 10:57, 20 August 2023
Se intampla ca dupa ce se aseaza marfa in raft sa se mute si de catre clienti. Se intampla si sa fie vina angajaților carora oricum nu le pasa. Se intampla frecvent cam la toate magazinele. Nu cred ca e intentionat. Mi s-a intamplat si mie cam pe peste tot.
Trebuie ca si clientul sa fie atent.
Sigur ca daca probati cu foto la ANPC isi iau amenda , probabil.
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 August 2023
gi-jane2, moderator
De catre clienti nu era mutat pentru ca erau mai multe bucati din acest produs acolo, nu doar unul pus la intamplare. In trecut am fost intelegatoare cu angajatii pentru ca 'toata lumea greseste', dar se intampla foarte de des, iar reactia lor este de a da vina pe cumparator... Deja incep sa cred ca este intentionat.
Oricum, multumesc pentru raspuns.
Faceti poze in repetate randuri si depuneti plangere la anpc.
Am.patit si eu la dero...erau puse pachete de 30 de capsule, un raft intreg ,cu pret pt 21 de capsule, deci ceva mai ieftin...si tot asa..."s-a greșit". Acolo daca a fost vb de greseala, era a angajatului.
In alta situatie, un pătuț de cațel, era din cel mare, mutat peste cele mici, acolo, clar ca il pusese un client.
Ultima modificare: Duminică, 20 August 2023
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Produse puse gresit la raft Cadexium Cadexium Buna, ieri am cumparat un calculator de buzunar științific, la pret era trecut 52,90 lei la casa am achitat 119,90. Cand am reclamat acest fapt am fost rugat ... (vezi toată discuția)
Legea de protectie a consumatorului cand sunt diferente de pret intre raft si casa de marcat balerina balerina Sunt N. Angelescu si as dori sa-mi comunicati un lucru, si anume: atunci cind cumparam ceva de la un supermarket un produs si constatam la casa , ca pretul ... (vezi toată discuția)
Ce lege se aplică în cazul furtului la cântar din supermarket-uri? Numby Numby Buna ziua, Nu gasest in dreptul civil nici o lege privind produsele neambalate sau fara o cantitate fixa. De exemplu: Daca un individ este descoperit ca ... (vezi toată discuția)