avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 602 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

buna ziua,
suntem 3 frati si mama vrea sa-mi dea mie apartamentul. ce acte ar trebui facute ca dupa ce mama nu va mai fi fratii mei sa nu aiba nici un drept dar nici sotul meu legitim sa nu aibe nici un drept asupra acestei proprietati( este o casnicie esuata dar nu pot divorta)
Fratii dvs. nu pot fi inlaturati de la mostenirea mamei.

Sotul dvs. nu are si nu va avea niciodata vreun drept asupra mostenirii dvs. Bunurile mostenite de dvs. sunt bunuri proprii si nu bunuri comune.
multumesc pentru raspuns
Am auzit -dar nu ma pot erija in atoatecunoscatoare-ca se poate face un act de vanzare cumparare intre dvs.si mama dvs.,care nu poate fi atacat de fratii dvs.dupa decesul mamei.Merita sa va interesati cu privire la asta.
Bunul cumparat prin act de vanzare cumparare incheiat in timpul casatoriei se prezuma ca este bun comun, chiar daca la semnarea actului de vanzare cumparare nu participa decat unul dintre soti.

Daca va face act de vanzare-cumpare trebuie ca pretul sa fie efectiv platit, pentru a nu fi interpretat ultrior ca o donatie deghizata.

Daca mama va face act de donatie, chiar si donatia poate fi atacata in instanta de ceilalti copii dupa decesul acesteia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament sau donatie labuta labuta Ce act trebuie sa faca mama mea pentru partea care vrea sa mi-o dea mie dar sa nu am drept decat eu tinand cont ca sotul meu are copii din alta casnicie cu ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare- cumparare sau donatie ? nicol59 nicol59 Va rog respectuos sa ma informati si pe mine.. Eu detin un apartament dobandit dintr-o prima casnicie impreuna cu primul sot si doresc sa il donez copiilor mei ... (vezi toată discuția)
Act de vanzare_cumparare cu uzufruct viager bosog bosog Buna ziua. Sotul meu are un frate din prima casatorie a socrului meu , iar la data nasterii sotului,soacra mea nu era casatorita legal cu acesta .Socrii mei ... (vezi toată discuția)