avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 940 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... certificat de celibat in regim de urgenta
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

certificat de celibat in regim de urgenta

Se poate, contra cost bineinteles, sa imi scoateti un certificat de celibat cu o stampila de la MAE in regim de urgenta?
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 20:28, 23 Septembrie 2012
Nu putem :)

Certificatul de celibat se obtine de la primaria din localitatea unde v-ati nascut, trebuie sa faceti cuiva din tara o procura speciala pentru a-l obtine.
Procura speciala se face de preferat la ambasada sau consulatul Romaniei din tara unde sunteti, pentru a fi in limba romana.

Daca spuneti ca trebuie o stampila de la MAE inseamna ca sunteti intr-o tara unde se cere supralegalizarea actelor din Romania.
Amanunte despre supralegalizarea la MAE gasiti aici:
[ link extern ]
Daca este necesara supralegalizarea la MAE inseamna ca va trebui ca acel certificat de celibat sa fie supralegalizat si la ambasada in Romania a tarii in care vreti sa va casatoriti. Chiar, in ce tara sunteti?

Mai aveti nevoie si de certificat de cutuma, pe acela il puteti lua de la ambasada / consulatul nostru dupa ce obtineti certificatul de celibat.

Completare
Puteti cauta/contacta un avocat caruia sa ii faceti atat o procura speciala pentru obtinerea certificatului de celibat cat si o imputernicire avocatiala pentru supralegalizare.
Ultima modificare: Joi, 20 Septembrie 2012
Ares-3, moderator
Pentru certificatul de celibat am depus o cerere. (sunt din Bucuresti ) insa dureaza prea mult pana va fi emisa iar noi am luat deja bilete pentru saptaman viitoare. Am intrebat la depuneri daca o pot lua in regim de urgenta mai repede si mi sa raspuns "incercati". La telefon nu raspunde nimeni niciodata ca sa cer informati. Exista vreo varianta prin care pot cere oficial sa imi elibereze dovada de celibat mai repede?
Daca ati depus cererea si va aflati in Romania mergeti la starea civila de la locul dvs. de nastere si solicitati o audienta cu seful serviciului de stare civila, explicatii situatia dvs.,e imposibil sa nu va ajute. Dupa care, va supralegalizati atat adeverinta de cutuma-anexa 9-cat si certificatul dvs. de nastere.
Ultima modificare: Duminică, 23 Septembrie 2012
Justitiarul711, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatorie in germania micatalin71 micatalin71 As dori sa imi spuna si mie cineva ce inseamna urmatorii termeni: 1. declaraţia de celibat 2. certificatul de celibat 3. Certificatele de stare civilă ... (vezi toată discuția)
Casatoria cu cetatean marocan Laura1182 Laura1182 Buna ziua, Sunt romanca,locuiesc in spania si doresc sa ma casatoresc cu un ceatean marocan care si dansul are permis de rezidenta permanent CE,pe teritoriul ... (vezi toată discuția)
Casatoria cu un cetatean egiptean karyna89 karyna89 Buna seara, Ma voi casatori cu un egiptean, stiu ca am nevoie de un certificat de celibat-de la starea civila unde sunt inregistrata, dar cat dureaza pana ... (vezi toată discuția)