avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 739 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara neplatita integral
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara neplatita integral

buna ziua!Am o pensie alimentara stabilita in valoare de 140 ron.Din luna ianuarie fostul sot imi trimite 100 roni la 2 luni pe motiv ca nu lucreaza si nu are venit.El lucreaza la negru, dar e greu de dovedit! Ce sanse am sa recuperez macar atat cat este stabilit in hotarare?
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 15:57, 24 Septembrie 2012
il poti da in judecata ptr neplata pensiei alimentare ,dar dureaza si nu cred ca vei putea recupera banii in scurt timp,oricum el are macar datoria morala de tata sa-si intretina copilulul,cred ca este timpul sa-si caute de munca,poti discuta cu el,atacal cumva phihologic si fa-l sa-ti dea singur pensia!
Nu aveti de ce sa-l dati in judecata decat daca doriti sa se recalculeze pensia.
Va adresati unui executor judecatoresc sa incerce sa-l execute silit sau/si ii faceti plangere penala pt abandon de familie.
Are bunuri? Atunci mergeti pe executare, e cea mai rapida cale.
Incercati in paralel si o intelegere, spuneti-i ca faceti adresa la el la firma sa va vireze banii, altfel chemati firma in judecata sa-i faca contract de munca legal; sau plangere la ITM ca are angajati neinregistrati legal. :D Chiar puteti face asta daca aveti date suficiente.

Mai puteti face si plangere penala, insa e un demers mai lung si razbunator, nu l-as recomanda.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara. am hotărâre judecătorească din 2016 pentru pensie ... RoxanaAli RoxanaAli Buna seara. Am hotărâre judecătorească din 2016 pentru pensie alimentara. Nici pana in acest moment tatal nu a plătit nimic. Nu lucrează legal ( si imi ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara luminita25 luminita25 Fostul sot nu imi plateste pensia de 7 ani , este plecat afara , stiu adresa lui unde locuieste , am decizie definitiva de la divort ....intrebare : daca imi ... (vezi toată discuția)