avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1050 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Mama divortata care lucreaza in Italia si are o fata ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Mama divortata care lucreaza in Italia si are o fata de 17 ani

Buna ziua tuturor,

O prietena de-a mea lucreaza in Italia, este divortata si are o fata de 17 ani, vrea sa o lase in grija unei prietene si totodata daca se intampla ceva prietena sa poata merge la orice institutie in numele ei. Ce poate face in acest caz?? Va multumesc anticipat!!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 10:39, 24 Septembrie 2012
S-o lase in grija prietenei insa dupa parerea mea, nu se poate incheia un act in sensul asta.. copilul nu-i un obiect sa fie lasat in custodie. Daca vrea ceva oficial, se adreseaza Autoritatii tutelare.

Ii poate face prietenei o imputernicire s-o reprezinte in fata institutiilor, autoritatilor, posta, banca, scoala, asociatie proprietari..etc, etc.
Are avantajul ca fata e maricica, nu mai e vreun pericol c-o ia taica-sau.
.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce documente sunt necesare a fi intocmite cand incredintezi copilul cuiva cat timp esti plecat in strainatate carro carro O prietena pleaca in strainatate la fiica ei cea mare, pentru 6 luni de zile si vrea sa imi lase mie in grija pe fiica cea mica de 11 ani. Ce acte trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Hotarare de divort pronuntata in 2009, tatal vrea sa ceara custodie comuna....ce se poate schimba in situatia actuala? sonia2014 sonia2014 Buna seara. In urma sentintei de divort din 2009,fetita mi-a fost incredintata,iar tatal beneficiaza de perioada de vizita si e obligat la plata pensiei ... (vezi toată discuția)
Incredintare minor piratu piratu mamei ii este incredintat copilul la varsta la care avea 3 ani conform hotararii judecatoresti. de 8 ani mama traieste in concubinaj impreuna cu concubinul si ... (vezi toată discuția)