avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... inregistrare CIM punct de lucru
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

inregistrare CIM punct de lucru

Va rog sa-mi spuneti daca se poate, de ce anume este necesar pentru inregistrarea unor CIM-uri in localitatea unde firma mama are deschis un punct de lucru ? Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:24, 22 Ianuarie 2009
Pentru a putea inregistra un CIM la ITM de pe raza teritoriala a unui punct de lucru este nevoie de aceleasi documente necesare si in situatia in care angajarea s-ar fi facut la sediu, respectiv CIM-ul semnat de angajator si salariat, actele de stare civila ale salariatului(certificat nastere, certificat casatorie,certificatele de nastere ale copiilor), actele de studii ale salariatului
La actele mentionate de @adrian voican@ as adauga declaratia de carte de munca si o imputernicire pentru persoana care merge la ITM.
Va multumesc pentru promptitudine. Dar vreau sa mai stiu daca firma se inregistreaza in localitatea respectiva ca firma noua la ITM, daca trebuie un nou cod fiscal sau este valabil cel de la firma mama, sau ce acte trebuiesc pentru a inregistra punctul de lucru la ITM ca firma noua ?
Va multumesc mult.
daca punctul de lucru are mai mult de 5 angajati trebuie obtinut un cod fiscal pentru punctul de lucru.
pentru a inregistra o noua societate la ITM va trebuie:
-1 biblioraft
-1 dosar
-CUI (copie si original)
-dovada spatiu (copie si original)
-primul contract de munca
-cerere inregistrare
-imputernicire
Totusi, potrivit Ordinului nr.20/2007 , entităţile fără personalitate juridică ale angajatorilor – sucursale, agenţii, reprezentanţe, puncte de lucru, alte sedii secundare ale angajatorilor – au obligaţia de a înfiinţa, completa şi transmite registrul în format electronic dacă sunt îndeplinite cumulativ următoarele condiţii:
a) au primit delegare de competenţă pentru încadrarea personalului prin încheierea de contracte individuale de muncă;
b) au primit delegare de competenţă pentru înfiinţarea şi completarea registrului general de evidenţă a salariaţilor în format electronic.

Cred ca punstul de lucru nu are CUI, ci certificat fiscal ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Itm anairam_unid anairam_unid am o firma nou infiintata si acum isi angajeaza 2 persoane ,as dori sa stiu ce acte sunt necesare pentru inregistrare firma noua itm bucuresti (vezi toată discuția)
Inregistrare angajati la itm bucuresti lavinia_gmx lavinia_gmx Buna ziua, Daca o societate este inregistrata, sa zicem in jud Dolj, iar punctele de lucru se afla in Bucuresti, pot fi inregistrati angajatii la ITM ... (vezi toată discuția)
Inregistrare acte pe puncte de lucru berceanu berceanu Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea situatie: firma noastra are sediul in bucuresti dar si-a mai deschis 2 puncte de lucru la Ilfov si Galati. ... (vezi toată discuția)