avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1515 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Deduceri din impozitul pe profit pentru PFA
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Deduceri din impozitul pe profit pentru PFA

Puteti sa ma ajutati si pe mine cu aceste deduceri? nu stiu exact cat dar mai ales ce pot deduce!
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Avocat FLORENTINA ALBU , Avocat 22:45, 22 Ianuarie 2009
1.In cazul PFA sunt deduceri din impozitul pe venit, nu pe profit.
2.Contribuabilii care desfasoara activitati pentru care venitul net se determina pe baza de norme de venit nu au obligatia sa organizeze si sa conduca contabilitate in partida simpla pentru activitatea respectiva, deci nu deduc cheltuieli.
3.Ministerul Finantelor Publice elaboreaza normele care contin nomenclatorul activitatilor pentru care venitul net se stabileste pe baza de norme de venit si precizeaza regulile care se utilizeaza pentru stabilirea acestor norme de venit.
4.In situatia in care desfasurati o activitate pentru care sunteti obligat sa tineti contabilitate in partida simpla, se aplica prevederile codului fiscal art.48 si vedeti aici atat cheltuielile deductibile cat si cheltuielile nedeductibile:
[ link extern ] /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Case de marcat adibocu adibocu cine ma poate lamurii daca instructorii auto PFA CU NORMA DE VENIT trebuie sa foloseasca si case de marcat? ce alte acte trebuie sa intocmeasca(registre ... (vezi toată discuția)
Infintare birou mediere-pfa florenta_22 florenta_22 Buna zua, Vreau sa-mi deschid un birou de mediere,am urmat cursurile,nu voi mai avea CIM,deci PFA-ul va fi singura sursa de venit. 1. Ce cheltuieli se trec ... (vezi toată discuția)