buna ziua!am un copil in varsta de 3 ani.sunt in proces cu tatal lui.acesta are ordonanta presedintiala legaturi personale cu minorul.instanta i-a admis cererea pe care acesta a formulat-o ca in fiecare zi intre orele 16-19 sa-si viziteze minorul la domiciliul meu.eu lucrez in alt oras si copilul este la gradinita...tatal lui nu stie absolut nimic.ce mi se poate intampla in cazul nerespectarii hotararii judecatoresti?
multumesc!
In baza sentintei, domnul poate cere executare silita si, daca nu va conformati, poate cere aplicarea amendei civile, intre 20-50 lei/zi intarziere, in favoarea statului, conform art.580 alin.3 Cod de procedura civila.
Executorul judecatoresc va da o somatie, daca in 10 zile nu va conformati, are posibilitatea sa vina la dvs., insotit de organele de ordine: Politie, jandarmi si sa va oblige sa-l lasati sa intre sa stea cu copilul.
Nu stiu in ce masura poate obliga o sentinta incalcarea proprietatii private?
Aici exista o mica neconcordanta legala: dreptul la proprietate-eu las in casa doar pe cine vreau, nu pot fi obligata de nimeni sa gazduiesc pe cine nu vreau-si o sentinta absolut legala, care insa ma obliga sa las vizitatorul in casa??!!!
Eventual, intalnirile de cate 3 ore sa fie in pragul portii-nici inauntru, nici afara:-/
:-/
Doamna, daca lucrati in alt oras si de copil se ocupa bunica, matusa sau bona, vi-l ia din nou, garantat. Sau luati copilul la Dvs., sa nu poata demonstra ca nu va ocupati de el sau schimbati locul de munca in orasul unde este copilul si gradinita.
da,lucrez in alt oras dar de copil eu ma ocup nu se ocupa bunica sau bona.am inteles si ce poate face cu executorul dar problema este ca eu nu ma pot duce in fiecare zi acasa sa vada el copilul zi de zi.imi poate intenta alt proces?
ce alte variante mai pot exista?precizez ca, copilul este cu cu mine.
multumesc!
1. il informati unde poate vizita copilul, acolo unde sunteti dvs. cu copilul
2.daca mai sunteti in termen, faceti recurs la Ordonanta(5 zile de la pronuntare)
3.introduceti si dumneavoastra o ordonanta presedintiala, in care cereti modificarea programului de vizita, aratand motivele obiective care stau in calea respectarii sentintei.
Drepturi custodie comuna
yo85
Buna ziua!
Am un copil in varsta de 6 ani care dupa divrt a ramas in grija mamei. Locuieste in alt oras iar eu am dreptul sa il vizitez doar 2 sambete pe luna ... (vezi toată discuția)