avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1536 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incetare CIM - pensie invaliditate gr.2
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incetare CIM - pensie invaliditate gr.2

Buna ziua,
In cazul in care un angajat prezinta o decizie medicala asupra capacitatii de munca - grad 2 invaliditate este corect sa-i cer sa intocmeasca si o cerere de incetare a contractului de munca cu ziua ulterioara ultimei zile de concediu medical ? Avand in vedere ca are gradul 2 de invaliditate nu are cum sa-si desfasoare activitatea. Am auzit unele pareri, ca ar trebui facuta o cerere de concediu fara plata pana la data emiterii deciziei de pensionare de catre Casa de Pensii. Lucru ce mi se pare complicat deoarece in cateva luni pana este emisa aceasta decizie, nu mai exista contact cu angajatul si nici nu sunt sigura ca mai are vreun interes sa mai prezinte la firma acesta decizie ca eu sa-i pot inceta conform legii (Codul Muncii art.56 lit.c) contractul de munca. Ca sa nu mai spun si de operarea in Revisal a suspendarii CIM pana ajunge decizia la firma.
Va rog, daca se poate, sa ma ajutati cu un raspuns pertinent deoarece de dat "cu presupusul"nu mai sunt interesata.
Multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:17, 28 Noiembrie 2012
Cititi raspunsul aici
www.avocatnet.ro/content/for...
Ceea ce ati auzit este din practica unor angajtori .. legal nu aveti cum sa-i solicitati angajatului sa faca anumite cereri ... legal c.i.m. va inceta de drept la data comunicarii deciziei de pensionare ..

Solutia care este mult mai aproape de realitate este concedierea in baza art.61 lit.c C.mun.
Buna ziua
Am si eu o situatie similara, dar...
Angajatul meu are CM pana in 19.11.2012. In data de 12.11.2012 a primit decizia de la comisiea medicala si iau dat gradul 2. A mers la casa de pensii a depus dosarul de pensionare in data de 12.11.2012.
La mine a ajuns in data de 28.11.2012 cu acea decizie si nu stiu cum sa procedez.
Ii fac incetare cu art.61 lit c cu data de 28.11, dar ce fac cu perioada dintre 19.11 pana in 27.11.?
el are ore suplimentare neplatite efectuate inainte de C.M. pot sa-i platesc aceste ore?
VA rog sa ma ajutati cu un raspuns
Ultima modificare: Miercuri, 28 Noiembrie 2012
miha180611, utilizator
Are decizie de pensionare sau de incadrare in grad de handicap?
are decizie asupra capacitatii de munca cu incadrare gr.2

Alte discuții în legătură

Pensie invaliditate mmarianne mmarianne Buna ziua, Conform Codului Muncii `` CIM inceteaza la data comunicarii deciziei de pensie in cazul pensiei de invaliditate ``. Intrebarea mea este ... (vezi toată discuția)
Incetare cim in cazul unui salariat invalid gradul 1. ami_ru ami_ru Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema: Avem un salariat care are decizie medicala asupra capacitatii de munca cu incadrare la [b]gr. 1 ... (vezi toată discuția)
Incetare cim rodica_ignat rodica_ignat Cu ce articol din codul muncii pot sa fac o decizie de incetare CIM in urmatoarea situatie: un salariat a fost in concediu medical 183 de zile , azi a ... (vezi toată discuția)