avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1418 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara

buna am un baietel de 5 ani si 10 luni si tatal lui nu ia platit pensia alimenatra niciodata asta find de 4 ani
ce as putea sai fac ?
am fost la tribunal si miau zis ca nu au ce sai faca .nu este ceva lege unde il olbliga sa mi plateasca pensia alimentara?
as vrea sa pelc cu el din atra da nici asta nu se paote pentru ca baieteleuol este pe numele lui nu as putea primi o procura cu care pot pleca.las putea da in urmarie generala sal aduca acasa si sal obloge sa plateasca/
Cel mai recent răspuns: sz9kinga , utilizator 10:22, 25 Septembrie 2012
Aveti o hotarare prin care v-a fost incredintat minorul spre crestere si educare si prin care s-a stabilit si pensia de intretinere in favoarea acestuia?
Daca aveti, atunci puteti fie sa formulati o plangere penala pentru savarsirea infractiunii prev de art 305 al.1 lit. c), fie sa puneti in executare hotararea prin intermediul unui executor judecatoresc.

Daca nu aveti aceasta hotarare, promovati actiune de stabilire a domiciliului minorului la dvs, exercitarea autoritatii parintesti de catre dvs.si de stabilire a pensiei de intretinere in favoarea minorului.
Pentru a putea iesi din tara impreuna cu minorul fara acordul tatalui, trebuie sa aveti, fie hotarare prin care minorul sa va fi fost incredintat spre crestere si educare ( pe vechea legislatie- codul familiei ) , fie sa obtineti o hotarare prin care domiciliul minorului sa fie stabilit la dvs., iar autoritatatea parinteasca sa fie exercitata numai de catre dvs.( pe noua legislatie- codul civil).
Daca insa instanta va stabili ca autoritatea parinteasca sa fie exrcitata de ambii parinti, atunci veti avea nevoie de o declaratie de acord a tatalui minorului pentru a iesi din tara, iar daca acest refuza, atunci puteti promova o actiune prin care instanta sa pronunte o hotarare care sa suplineasca acordul tatalui cu privire la iesirea din tara.

multumesc foarte mult miati fost de mare ajutor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot iesi din tara cu copilul? virgo19 virgo19 Buna seara! Va rog sa ma ajutati cu o informatie, pentru ca vreau sa fiu sigura... Am o fetita de 1 an si 9 luni, si sunt despartita de tatal ei. Nu am ... (vezi toată discuția)
Scoaterea copilului minor din tara marinela0488 marinela0488 imi pot scoate copilul minor din tara avand in vedere ca am hotararea judecatoreasca definitiva prin care imi este incredintat mie mama lui? (vezi toată discuția)
Pasaport minor Adnana42 Adnana42 Buna ziua! In ianuarie 2012 am divortat iar minorul mi-a fost incredintat mie. Ne aflam in strainatate iar minorul fregventeaza aici cursurile fiind unul ... (vezi toată discuția)