avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 656 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cum obtin o curatela ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cum obtin o curatela ?

salutare ! as vrea sa aflu cum pot obtine o curatela ptr a-l reprezenta pe tatal meu in vederea unei mosteniri tinand cont de faptul ca a are 73 de ani si a avut vreo 3 atacuri cerebrale deci nu e in stare sa mearga singur la notar .
multumesc anticipat si o zi buna tuturor !
julluca
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 14:57, 22 Ianuarie 2009
Curatela este prevazuta in Codul familiei la art.152 -157 capitolul Curatela.Acesta se instituie de autoritatea tutelata la solicitarea persoanei, a sotului , a unei rude sau a tutorelui.Pentru aceasta va trebui sa va adresati autoritatii tutelare care functioneaza pe langa primarie
Dacă singura piedică privind prezenţa tatălui dumneavoastră la notar este faptul că nu se poate deplasa, nu prea aveţi şanse să obţineţi curatela, atîta vreme cît îşi poate numi un mandatar. În acest scop, notarul care funcţionează pe raza judecătoriei în care îşi are domiciliul tatăl dumneavoastră este obligat să se deplaseze la domiciliu pentru autentificarea unei procuri prin care tatăl dumneavoastră împuterniceşte o persoană (pe dumneavoastră sau orice altă persoană) să-l reprezinte la dezbaterea succesiunii.

Bineînţeles, toate acestea cu o condiţie: tatăl dumneavoastră să fie o persoană cu discernămînt.
din pacate nu poate vorbi coerent si are momente in care are discernamant dar rare . ce pot face in acest caz ?
multumesc ptr amabilitatea de a-mi raspunde .
julluca
Solicitaţi punerea sub interdicţie pe cale judecătorească. Instanţa, dispunînd punerea sub interdicţie, va numi un tutore.

Puteţi să vă adresaţi şi autorităţii tutelare pentru numirea unui curator. Merită să încercaţi, fiind o procedură mai simplă.
Ultima modificare: Joi, 22 Ianuarie 2009
themis, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transmiterea dreptului de proprietate plesa plesa Parintii sunt varstnici, tatal este bolnav si vor sa incheie un contract de intretinere la notar in favoarea fiicei. Notarul a solicitat numirea mamei in ... (vezi toată discuția)
Punerea sub interdictie a persoanelor in varsta. Florenta-Beatrice Dan Florenta-Beatrice Dan Ce parere aveti despre faptul ca persoanele in varsta au ajuns la cheremul copiilor, fiind fortati sa se interneze la psihiatrie, din dorinta de a obtine un ... (vezi toată discuția)
Contract de intretinere sau curator? ioanaDD ioanaDD buna ziua,am urmatoarea intrebare:am in intretinere o batrina de 88 de ani,nevazator de grad 1,cu pensie de invaliditate cu asisternt personal.am vrut sa trec ... (vezi toată discuția)