avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 260 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu maternitate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu maternitate

Buna ziua,
Sunt insarcinata in luna a 8-a si am urmatoarea situatie:
- sunt angajata la stat din anul 2008, iar in aceasta luna (septembrie) am avansat pe post. Decizia de incadrare va fi datata 1 oct. 2012. Prima mea intrebare este: pot intra in concediul pre-natal incepand tot din data de 1 oct. 2012?
- In acelasi timp, lucrez cu 2 ore la o societate privata, intr-un proiect european. Acest proiect a fost suspendat incepand in 15 septembrie, iar contractul de munca a fost suspendat cu aceasta data. A doua mea intrebare este: deoarece contractul de munca este suspendat, mai pot beneficia de indemnizatia pentru maternitate?
Va multumesc foarte mult!
Cel mai recent răspuns: cristina_813 , utilizator 21:26, 21 Septembrie 2012
La functia de baza puteti intra in c prenatal si beneficia de indemnizatia pt. concediul de maternitate,incepand cu 1 oct.Daca deja aveti cim suspendat la functia pt. care cumulati nu veti beneficia de indemnizatie de cm de la acest angajator.
Ultima modificare: Vineri, 21 Septembrie 2012
ContSters136493, utilizator
Va multumesc mult pentru raspunsul util si prompt!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariu - concediu prenatal IGHI IGHI Cat timp este platita cu 85% din salariu brut de catre angajator o persoana insarcinata ? Precizez ca contractul ei de munca este suspendat de la data de 1 ... (vezi toată discuția)
Doresc concediul prenatal dar angajatorul se afla in procedura de faliment catalinatoader2003 catalinatoader2003 Buna ziua. Sunt insarcinata in 27 de saptamani si doresc sa intru cat mai curand in concediu pre-natal. Angajatorul se afla in acest moment [b]in procedura ... (vezi toată discuția)
Mai pot solicita concediu de crestere a copilului? mmusatinul mmusatinul In luna mai 2012, dupa terminarea concediului de maternitate si lauzie, m-am intors imediat la serviciu si am solicitat stimulentul de insertie. Acum as dori ... (vezi toată discuția)