avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 406 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Mai pot solicita concediu de crestere a copilului?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Mai pot solicita concediu de crestere a copilului?

In luna mai 2012, dupa terminarea concediului de maternitate si lauzie, m-am intors imediat la serviciu si am solicitat stimulentul de insertie.
Acum as dori sa intru in concediu de crestere a copilului(platit) pana implineste copilul 2 ani(februarie 2014).
Mai pot beneficia de un concediu platit doar pana implineste copilul un an?
Dupa ce implineste 1 an as fi obligata la un concediu fara plata?
Cel mai recent răspuns: anastancu , utilizator 12:52, 3 Decembrie 2012
nu mai puteti beneficia da concediul platit pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani
1. In momentul in care suspendati contractul individual de munca se suspenda plata stimulentului de insertie si se acorda indemnizatia pentru CCC.

2. Mergeti la Primarie, unde ati depus actele pentru stimulentul de insertie si vedeti in cererea tip pe care ati completat-o daca ati optat pentru CCC pana la 1 an sau pana la 2 ani.

3. Daca ati optat pentru CCC pana la 2 ani veti primi indemnizatia pana va implini copilul 2 ani.

4. - Daca ati optat pentru CCC pana la 1 an veti primi indemnizatia pana va implini copilul 1 an.
- In acest caz, dupa ce copilul implineste 1 an, veti putea apoi beneficia de concediu fara plata (CFP) pana va implini copilul 2 ani.

5. Perioada de CCC si perioada de CFP constituie vechime in munca și în specialitate și se au în vedere la stabilirea drepturilor ce se acordă în raport cu acestea, sunt stagii de cotizare la sanatate si perioade asimilate stagiilor de cotizare pentru pensie si somaj
Buna ziua,

Am o ruda cu urmatoarea situatie: este in CCC pana la 2 ani care se incheie pe 6.02.2013 si este insarcinata, conform calculelor ei va putea intra in CM pre/postnatal pe 6.02.2013.

Exista vre-o modalitate in care firma la care a lucrat (si unde acum are contractul susupendat pe perioada CCC) sa refuze plata CM pre/post natal?

Va multumesc mult! atat pentru problema de fata cat si pentru raspunsurile prompte de la alte postari.

O zi cat mai buna!
1. Face o cerere catre angajator prin care solicita incetarea suspendarii CIM si reluarea activitatii in baza aceluiasi CIM cu data zilei urmatoare aceleia in care copilul implineste 2 ani.

2. Cu aceeasi data prezinta angajatorului certificatul pentru concediul de maternitate (sarcina si lauzie = pre si postnatal).

3. Apoi, cand doreste sa intre in CCC2 procedeaza asa cum a procedat pentru a intra in CCC1
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie ccc alinadinca alinadinca buna ziua, as vrea sa stiu daca indemnizatia se plateste de la terminarea concediului postnatal sau de la data depunerii dosarului, a durat mai mult decat ma ... (vezi toată discuția)
Concediu de maternitate mishu123 mishu123 doresc sa stiu cine este in masura sa imi acorde concediul de maternitade(medicul actual sau cel pe care l-am avut) ,cate zile si cu ce data .sunt in concediu ... (vezi toată discuția)
Sunt in concediu prenatal si vreau sa ma intorc la locul de munca predacorina predacorina buna ziua. am si eu o intrebare, sunt in concediu prenatal si vreau sa revin la locul d munk mentionez insa k copilul are 6 luni si jumatate iar indemnizatia ... (vezi toată discuția)