avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1066 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Problema neplata lichidare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Problema neplata lichidare

Am o problema imi a lua banii cuveniti de la fostul loc de munca. Mi-am dat demisia acum 3 saptamani de la un depozit unde lucram ca manipulant. Azi am fost sa imi iau restul de bani insa mi-a fost refuzata plata deoarece sunt banuit de furt impreuna cu un coleg. De unde a plecat totul... acum cateva saptamani am pregatit niste pachete cu promotionale (televizoare,laptopuri,telefoane,camere video si foto) impreuna cu inca un coleg si un director de vanzari. Singurul motiv pentru care ma suspecteaza pe mine si pe coleg este ca am fost prezent cand s-au impachetat promotionalele. Acum problema este urmatoare: am 20 de ani si este primul loc de munca de la care plec, deci experienta 0. Cand am fost sa imi dea banii directorul economic a numarat banii si m-a pus sa semnez statul de plata. Dupa ce am semnat si-a amintit ca directorul de vanzari i-a spus sa il cheme cand vin sa imi fac lichidarea. Bineinteles ca a venit respectivul si dupa ce mi-a spus ca sunt suspectat de furt, directorul economic a luat frumos banii si i-a pus inapoi in sertar, dupa care a zis ca o sa primesc banii cand o sa apara camera care a disparut. Dupa capul meu sa ma duc la ITM iese din discutie de vreme ce am semnat pt bani. As vrea sa stiu ce pot face in cazul de fata ca sa imi primesc banii. Mentionez ca nu am furat nimic si nici nu am cunostinta cine a facut-o macar, dar si ca nu au nici un fel de dovada care sa ma incrimineze. Multumesc pentru ajutor
Cel mai recent răspuns: n53 , utilizator 23:05, 21 Septembrie 2012
1) NU directorul face plata salariului și nici NU poate OBLIGA un salariat să semneze un Ștat de plată CI doar casierul, acel director NU avea acea atribuție în Fișa postului, e un abuz cu intenții diabolice;
2) societatea avea obligația, să facă diligențele necesare când va semnat fișa de lichidare, iar serviciul contabilitate cele necesare recuperării pretinselor bunuri dispărute/furate, pierdute, etc etc TOATE acestea pe baza unor documente concrete și special întocmite și aprobate;
3) reprezentanții societății au comis un ABUZ grosolan din multe puncte de vedere și au întrebuințat viclenia în locul respectării legilor ;
4) o plângere penală la parchetul local, cel puțin pt. abuz în serviciu a respectivului director; înșelăciune (va pus să semnați și nu va platit lichidarea), abuz contra persoanei etc etc
5) pretinsa acuzație de furt, trebuia dovedită și nu sa va provoace dvs. vătămări.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vamuire cu japca peter valentin peter valentin Buna ziua! Am un prieten in China, care lucreaza la o fabrica de machte auto de acolo in departamentul proiectare si care, imi aduna la o luna-doua cate 25 de ... (vezi toată discuția)
Mi s-a furat din casa de marcat când m-am aplecat după sare. sunt obligată să plătesc eu prejudiciul? teo2278 teo2278 Am fost furata ca vanzatoare din casa de marcat intr-un plafar cand m-am aplecat dupa sare cine are obligatia prejudiciului stiin ca acum 3 ani colega a fost ... (vezi toată discuția)
Furt la locul de munca catean9ion catean9ion Lucrez la restaurant , din sertarul sefei s-au furat 900 lei , suntem sapte angajate , am sugerat sa se cheme politia si sa se ia amprente dar sefa nu vrea . ... (vezi toată discuția)