Lucrez la restaurant , din sertarul sefei s-au furat 900 lei , suntem sapte angajate , am sugerat sa se cheme politia si sa se ia amprente dar sefa nu vrea . Maine dimineata daca cine a luat bani nui duce inapoi sefa a hotarat sa dea toata tura afara incheindune cartea de munca cu litera " I ". Ce pot sa fac sa demonstrez ca amprentele mele sigur nu sunt pe acel sertar ? Sunt acuzata de furt pe nederep .
poate ca chiar sefa a furat banii si de aia nu vrea sa cheme politia...
Daca va da afara pe acest motiv puteti sa o dati in judecata si in mod cert veti castiga
Nu exista litera ''i'' in actualul Cod al Muncii.Lasati-o sa va concedieze...Oare in ce temei?Exista o procedura prevazuta de legislatia in vigoare care o obliga la cercetare prealabila...etc.Sfatul meu este sa nu semnati absolut nici un document.
Daca a invocat litera ''i'' ca si temei legal in vederea concedierii din culpa dvs.....cam acesta este nivelul sefei dvs.Punct.
Poate ca aveti dreptate sarind in sprijinul angajatului si invinuid angajatorul pentru ca situatia este prezentata pe scurt de angajat.
Dar daca acolo este o echipa, membrii echipei se cunosc intre ei, stiun cam ce-i poate pielea fiecaruia chiar mai bine decat aceasta sefa. Acesteia sau din sertarul acesteia acum s-a luat banii si-ar mai trebui si pedepsita exemplar si sa se lase furata in continuare, nu?
Apoi sunt sigur ca, daca-si va da afara angajatii, o sa-i dea oficial pe alte motive si nu pe motivul disparitiei banilor.
Eu sugerez ca maine dimineata sa se intalneasca cele sapte angajate, sa discute si poate rezolva problema. Poate-si aminteste vreuna ca a intrat un client pe acolo, poate o alta persoana din anturajul lor...
Nu ma bagam in discutia asta dar sunt patit. Au disparul dintr-un sertar 1300 lei (mai exact 13 milioane ca asa erau atunci banii) cand era salariul uni gestionar 100 lei (un milion). Am discutat cu cel 4 gestionare ce era acolo. Nu le-am invinuit dar aproape ca plangeau pentru ca erau banii din gestiune si trebuia sa-i predea la sfarsitul zilei... Am mers impreuna la politie unde eu incercam sa-i opresc pe politistii care faceau presiuni asupra fetelor... Aveam incredere in ele si discutand am aflat impreuna ca banii au fost sustrasi de "clienti profesionisti" in domeniu. Unul a cerut ceva, altul altceva, unul invartea ceva bani, s-au razgandit ca nu cumpara imediat si-apoi vor reveni... Cert este ca fetele si-au dat seama de lipsa banilor doar la inchidere. Hotii au pus un obiect in setar si-au lasat deasupra cateva bancnote ca sa ramana teancul de bani la aceeasi inaltime. Cu acesta ocazie am vazut vreo 4 cataloage cu sute de poze ale celor pe care politia-i avea in atentie. Unii semanau cu cei ce au trecut la magazin dar fetele nefiind sigure nu am solicitat politiei sa-i ancheteze. Am mai tinut legatura cu politia cateva luni, mai treceau pe la gestionare sa vada daca nu cumva au reaparut hotii... Nu s-a intamplat, nu s-au mai gasit banii... Nu i-am mai recuperat niciodata.
Gestionarele nu au furat, dar au fost vinovate ca nu au avut grija, nu au fost atente... Nu am luat masuri impotriva lor dar mi-am pierdut un pic increderea in ele si-aceasta s-a observat in alte masuri pe care le-am luat.