avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Furt la locul de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Furt la locul de munca

Lucrez la restaurant , din sertarul sefei s-au furat 900 lei , suntem sapte angajate , am sugerat sa se cheme politia si sa se ia amprente dar sefa nu vrea . Maine dimineata daca cine a luat bani nui duce inapoi sefa a hotarat sa dea toata tura afara incheindune cartea de munca cu litera " I ". Ce pot sa fac sa demonstrez ca amprentele mele sigur nu sunt pe acel sertar ? Sunt acuzata de furt pe nederep .
poate ca chiar sefa a furat banii si de aia nu vrea sa cheme politia...
Daca va da afara pe acest motiv puteti sa o dati in judecata si in mod cert veti castiga
Nu exista litera ''i'' in actualul Cod al Muncii.Lasati-o sa va concedieze...Oare in ce temei?Exista o procedura prevazuta de legislatia in vigoare care o obliga la cercetare prealabila...etc.Sfatul meu este sa nu semnati absolut nici un document.
Daca a invocat litera ''i'' ca si temei legal in vederea concedierii din culpa dvs.....cam acesta este nivelul sefei dvs.Punct.
Ultima modificare: Duminică, 20 Mai 2012
andymaurul, utilizator
nu Dvs trebuie sa demonstrati ca nu ati furat ci ea ca ati furat !

daca va da afara, o dati in judecata !
Poate ca aveti dreptate sarind in sprijinul angajatului si invinuid angajatorul pentru ca situatia este prezentata pe scurt de angajat.
Dar daca acolo este o echipa, membrii echipei se cunosc intre ei, stiun cam ce-i poate pielea fiecaruia chiar mai bine decat aceasta sefa. Acesteia sau din sertarul acesteia acum s-a luat banii si-ar mai trebui si pedepsita exemplar si sa se lase furata in continuare, nu?
Apoi sunt sigur ca, daca-si va da afara angajatii, o sa-i dea oficial pe alte motive si nu pe motivul disparitiei banilor.
Eu sugerez ca maine dimineata sa se intalneasca cele sapte angajate, sa discute si poate rezolva problema. Poate-si aminteste vreuna ca a intrat un client pe acolo, poate o alta persoana din anturajul lor...
Nu ma bagam in discutia asta dar sunt patit. Au disparul dintr-un sertar 1300 lei (mai exact 13 milioane ca asa erau atunci banii) cand era salariul uni gestionar 100 lei (un milion). Am discutat cu cel 4 gestionare ce era acolo. Nu le-am invinuit dar aproape ca plangeau pentru ca erau banii din gestiune si trebuia sa-i predea la sfarsitul zilei... Am mers impreuna la politie unde eu incercam sa-i opresc pe politistii care faceau presiuni asupra fetelor... Aveam incredere in ele si discutand am aflat impreuna ca banii au fost sustrasi de "clienti profesionisti" in domeniu. Unul a cerut ceva, altul altceva, unul invartea ceva bani, s-au razgandit ca nu cumpara imediat si-apoi vor reveni... Cert este ca fetele si-au dat seama de lipsa banilor doar la inchidere. Hotii au pus un obiect in setar si-au lasat deasupra cateva bancnote ca sa ramana teancul de bani la aceeasi inaltime. Cu acesta ocazie am vazut vreo 4 cataloage cu sute de poze ale celor pe care politia-i avea in atentie. Unii semanau cu cei ce au trecut la magazin dar fetele nefiind sigure nu am solicitat politiei sa-i ancheteze. Am mai tinut legatura cu politia cateva luni, mai treceau pe la gestionare sa vada daca nu cumva au reaparut hotii... Nu s-a intamplat, nu s-au mai gasit banii... Nu i-am mai recuperat niciodata.
Gestionarele nu au furat, dar au fost vinovate ca nu au avut grija, nu au fost atente... Nu am luat masuri impotriva lor dar mi-am pierdut un pic increderea in ele si-aceasta s-a observat in alte masuri pe care le-am luat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt greu de dovedit - sfaturi? mihai234 mihai234 Buna ziua, va voi expune o problema si voi cere cateva sfaturi. In urma cu 3 saptamani, a disparut caseta de bijuterii a mamei mele (aproximativ 40-50 de ... (vezi toată discuția)
Mi s-a furat din casa de marcat când m-am aplecat după sare. sunt obligată să plătesc eu prejudiciul? teo2278 teo2278 Am fost furata ca vanzatoare din casa de marcat intr-un plafar cand m-am aplecat dupa sare cine are obligatia prejudiciului stiin ca acum 3 ani colega a fost ... (vezi toată discuția)
Acuzati in grup de furt mariu43 mariu43 Suntem o gasca de vreo 5 familii si ne-am adunat la un gratar la una din familii.Toate bune si frumoase neam distrat pe cinste,numai ca a doua zi am fost ... (vezi toată discuția)