avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 884 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Furt greu de dovedit - sfaturi?
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Furt greu de dovedit - sfaturi?

Buna ziua, va voi expune o problema si voi cere cateva sfaturi.

In urma cu 3 saptamani, a disparut caseta de bijuterii a mamei mele (aproximativ 40-50 de grame de aur) din casa, cand era in vacanta. Din moment ce in casa am fost doar eu, sora mea+prietenul meu, hotul este printre noi. Eu fiind certat cu ea de aproximativ 3 ani, usile camerelor sunt mereu inchise cu cheia (casa in casa), iar de vorbit nici nu se pune problema.

Eu stiu ca sunt nevinovat :) Dar cum pot dovedi ca sora mea + prietenul ei au furat? Mama mea evita politia pentru ca nu ar vrea totusi sa ne vada pe unul din noi inchisi, anchetati etc., desi i-am sugerat sa cheme politia, sa ia amprente etc. Totodata, se pare ca la amaneturile din oras nu am succes - unii angajati nu dau date pentru ca nu au voie, dar altii inteleg situatia si ma ajuta. Problema este ca exista zeci de amaneturi in oras.

In plus, am discutat azi cu un politist prieten si mi-a spus ca politia nu o sa stea niciodata sa caute in toate amaneturile din oras.

Deci cum pot dovedi furtul? Ma intereseaza sa ii arat mamei mele cine este vinovat. Am cautat idei in felul urmator "de ec ar fura ea 60-70 de milioane de lei?" cam atat e taxa la facultatea ei, insa se pare ca a fost platita de luni bune.

M-am mai gandit sa instalez un microfon in masina ei, pentru a surprinde o eventuala discutie... alte idei nu am. voi cum ati proceda? orice sfat este binevenit.
Cel mai recent răspuns: Tarzan2012 , utilizator 20:10, 24 Mai 2013
mihai234 a scris:

Mama mea evita politia pentru ca nu ar vrea totusi sa ne vada pe unul din noi inchisi, anchetati etc., desi i-am sugerat sa cheme politia, sa ia amprente etc.

Deci cum pot dovedi furtul? Ma intereseaza sa ii arat mamei mele cine este vinovat.

Prea mult va complicati!
Din moment ce ati sugerat sa chemati politia,sa se ia amprente,iar mama dvs nu vrea,atunci e treaba mamei dvs sa gaseasca hotul.
Nu trebuie dvs sa dovediti cine e hotul,ci mama dvs sa dovedeasca.........,sunt sigur ca nu va bate la cap spunand ca dvs sunteti hotul. Daca tot va considera ca dvs sunteti hotul,dati-o in judecata ptr calomnie.
Sper sa nu se ajunga aici,in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Participatie improprie cami tei cami tei De curand am fost vizitati de hoti! Dupa ce au furat ...20 ani din viata noastra...in bijuterii cu pietre pretioase....minorii( sub 14 ani!!!!) ...declara ca ... (vezi toată discuția)
Acuzat de furt pe nedrept gabicont gabicont Buna ziua, sora mea este acuzata de fiica sa are 21 de ani, ca i-au fost furati 2000 de euro din casa, mentionez ca primeste pensie alimentara de la mama sa. ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, va rog sa-mi sugerati cum ar trebui procedat in cazul ... Nedea ioana Nedea ioana Buna ziua, va rog sa-mi sugerati cum ar trebui procedat in cazul in care dupa inmormantarea mamei sora mea a luat fara stirea mea actele de la case, terenuri, ... (vezi toată discuția)