avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 551 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... somatia de plata - e necesar trimitere adresa catre ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

somatia de plata - e necesar trimitere adresa catre debitor ?

1.La somatia de plata din cate stiu nu este necesara procedura concilierii directe prevazuta de c pr civ. Asa e ?

2.E obligatoriu sa trimiti adresa la debitor inainte de promovarea actiunii la instanta de judecata, mai ales daca poti demonstra ca debitorul este de rea credinta si in alte cazuri precedente ? Sau poti trimite direct actiunea la instanta ? :-/

Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 14:48, 22 Septembrie 2012
Adresa cu pricina nu este altceva decât notificarea din procedura prealabilă a consilierii directe. Dacă este obligatorie concilierea trimiteţi notificarea in termenul şi cu conţinutul prevăzut de lege iar dacă nu este obligatorie este suficientă cererea de chemare in judecată.
Un articol care va raspunde la intrebari: www.avocatnet.ro/content/art...
In procedura somatiei de plata nu este necesara parcurgerea procedurii prealabile a concilierii directe.

Depuneti direct actiunea in instanta. Actiunea va fi trimisa si debitorului odata cu citatia si astfel va lua cunostinta de pretentiile dvs.
Da...
1. Este vorba de neachitarea sporului de confidentialitate dupa incetarea CIM. Este un anumit termen de decadere ? Nu cred. Pt ca fiind vorba de bani te poti adresa instantei in termen de prescriptie de 3 ani nu ?

2. Se merge tot pe codul de procedura vechi nu ? Cel nou intra in vigoare in febr 2013...Corect ?
Codul de procedura nou nu a intrat inca in vigoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somatie de plata Teodora Simona Teodora Simona Buna dimineata, Va rog sa ma imi spuneti care sunt pasi pe care trebuie sa ii parcurg in urm. speta: Am formulat in baza OG5 somatie de plata. am ... (vezi toată discuția)
Conciliere si somatie de plata Andrei T Andrei T Am trimis unei firme debitoare o notificare prin care solicitam prezentarea la concilere. Plicul a fost trimis cu AR la firma debitoare dar aceasta a refuzat ... (vezi toată discuția)
Rog ajutor - neplata de factura adi6982 adi6982 Buna ziua, Indraznesc sa intreb aici deoarece nu cunosc foarte bine procedurile. Iata situatia: - detin societate comerciala SRL - in data de 17.07.2007 am ... (vezi toată discuția)