avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 389 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... somatie de plata
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

somatie de plata

Buna dimineata,

Va rog sa ma imi spuneti care sunt pasi pe care trebuie sa ii parcurg in urm. speta:
Am formulat in baza OG5 somatie de plata. am castigat.
debitorul nu a formulat contestatie in anulare.
I s-a dat 30 de zile sa plateasca datoria.
Nu a formulat in termen contestatie si nici nu a platit suma de bani.
Am vazut la dosar confirmarea de primire a sentintei.
Ce fac acum?
Legalizez sentinta si apoi cer investirea cu formula executorie.
Cu multumiri anticipate,
Cel mai recent răspuns: BEJ Sahlian , Executor judecatoresc 11:56, 24 Septembrie 2012
Dupa cum ati spus si dvs. legalizati sentinta, o investiti cu formula executorie si cereti unui executor punerea in executare a sentintei.
P.S. La somatia de plata din cate stiu nu este necesara procedura concilierii directe prevazuta de c pr civ. Asa e ?

E obligatoriu sa trimiti adresa la debitor inainte de promovarea actiunii la instanta de judecata, mai ales daca poti demonstra ca debitorul este de rea credinta si in alte cazuri precedente ?

Pe OG 5/2001 nu este necesara conciliere directa sau alte adrese catre debitor. Aceste sunt necesare cand se merge pe dretul comun.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somatia de plata - e necesar trimitere adresa catre debitor ? Krissia . Krissia . 1.La somatia de plata din cate stiu nu este necesara procedura concilierii directe prevazuta de c pr civ. Asa e ? 2.E obligatoriu sa trimiti adresa la ... (vezi toată discuția)
Actiune in anulare pneuros pneuros Am facut o somatie de plata care s-a admis , pe urma debitorul a formulat actiune in anulare care sa respins. Intrebarea este : dupa cum inteleg og 5/2001 ... (vezi toată discuția)
Investire form executorie anasm anasm am si eu o intrebare.Ordonana pronuntata in cadrul procedurii somatiei de plata OG 5/2001 se investeste cu formula executorie? (in comercial), deoarece exista ... (vezi toată discuția)